Aan de noordkant van Enter ligt woonwijk De Berghorst, een wijk in aanbouw met een dorps en groen karakter. De woonwijk wordt in meerdere fases aangelegd. De eerste fase is klaar en nu het bestemmingsplan van De Berghorst fase 2 onherroepelijk is gaat gemeente Wierden verder met de ontwikkeling van de mooie woonwijk voor Enter.

De Berghorst fase 2

Wethouder Gertjan ten Brinke: “We zijn erg blij dat de ontwikkeling van De Berghorst Fase 2 weer een stap verder is. Er is op dit moment veel vraag naar (sociale) huur- en koopwoningen, ook in onze gemeente.” De komende jaren worden er 118 woningen gebouwd. Het aanbod is gebaseerd op het woningmarktonderzoek dat in 2019 is uitgevoerd. Ten Brinke: “Bijna een kwart van alle woningen komt beschikbaar voor de sociale huur, waarbij er zowel appartementen als levensloopbestendige woningen met tuin worden gerealiseerd. Daarnaast worden op De Berghorst (fase 2) verschillende soorten (sociale) koopwoningen gebouwd, zoals rijtjeswoningen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. Daarmee ontstaat er een mooie woonwijk voor Enter.”

Start bouwwerkzaamheden

De voorbereidingen zijn in volle gang. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Wegenbouw Lansink uit Saasveld is bezig met het afgraven van grond en aanbrengen van zand voor de toekomstige wegen. En vanaf volgende week zullen de voorbereidingen voor de aanleg van riolering, kabels en leidingen starten. Naar verwachting zal het bouwrijp maken eind juni 2023 klaar zijn. Daarna worden de kavels overgedragen aan de bouwbedrijven en kunnen zij starten met de bouw van de woningen. Vanaf de tweede helft van 2023 zal er dan ook echt woningbouwactiviteit zichtbaar zijn in het plangebied.

Diverse woningbouwplannen worden momenteel al aangeboden door de verschillende ontwikkelende partijen in het plan. Meer informatie over deze plannen zijn te vinden op onder andere www.funda.nl(externe link) en verkrijgbaar via de lokale makelaars in de gemeente Wierden.

Verkoop gemeentelijke kavels

In het plan komen 14 gemeentelijke kavels voor de bouw van vrijstaande woningen beschikbaar. De voorbereidingen voor de uitgifte worden de komende periode getroffen. Inschrijven voor een gemeentelijke kavel is nog niet mogelijk. Geïnteresseerden die graag op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot De Berghorst kunnen zich abonneren op de nieuwsbrief Berghorst die de gemeente Wierden uitgeeft. Aanmelden kan op: www.wierden.nl/de-berghorst-enter.

Werkzaamheden bouwrijp maken op terrein De Berghorst