Alfons Woolderink

Foto van Alfons Woolderink
Contactgegevens raadslid   
Functie fractievoorzitter NEW
Adres 1e Esweg 98  
Postcode en woonplaats  7642 BM Wierden
Telefoon 06 51417801
E-mail  alfonswoolderink@nieuwenterwierden.nl
Politieke partij  Nieuw Enter Wierden - NEW

Reden om raadslid in de gemeente Wierden te worden

Het was een kick voor mij om betrokken te worden met de oprichting van een nieuwe partij (NEW Nieuw Enter Wierden) in 2009.  Ik mocht met anderen meeschrijven aan het verkiezingsprogramma van NEW. Het verloop van de verkiezingen in maart 2010, 2014, 2018 kennen wij. In 2014 ben ik fractievoorzitter geworden.

Persoonlijke (politieke) missie voor de komende vier jaar 

Ik heb de drive om maatschappelijke ontwikkelingen met elkaar te delen en te zorgen voor een goede vertaalslag naar besluitvorming in de gemeente Wierden.

Favoriete plek in de gemeente Wierden 

Wierdense Veld, Doorbraak, Notter- Zuna, Rectum-Ypelo, Hoge Hexel, vanwege de mooie natuur.

Huidige maatschappelijke (neven)functies

Ik heb van jongs af aan verschillende bestuurlijke functies vervuld bij voetbalvereniging, woningbouwvereniging en onderwijs.  Op het ogenblik heb ik geen nevenfuncties. Ik beantwoord als fractievoorzitter veel vragen van inwoners en ondernemers en er blijft geen tijd over.

Beroep

Ik ben adviseur Praktijkleren bij SBB (Samenwerken Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Ik geef met name adviezen in de sectoren Bouw/Infra,Timmerindustrie, Meubel/Interieur en Schilder en Afbouw. Ook zet ik mij in om beroepsonderwijs en bedrijfsleven in de regio Twente/Hardenberg en Staphorst, nader te laten samenwerken met elkaar.