Dirk Getkate (fractievoorzitter)

Foto van Dirk Getkate
Contactgegevens raadslid
Functie fractievoorzitter / gemeenteraadslid
Adres Stoppelland 6
Postcode en woonplaats 7641 KC Wierden
Telefoon 0546 - 573 890
E-mail d.getkate@cdawierdenenter.nl
Politieke partij

CDA - Christen Democratisch Appel

Gezinssituatie

gehuwd, 3 kinderen

Reden om raadslid in de gemeente Wierden te worden

De samenwerking van verschillende stromingen binnen het CDA en binnen de gemeente Wierden spreekt mij aan. Mijn kennis en ervaring inzetten voor de Wierdense samenleving. Samen leven, samen doen en vitaal vooruit. Na vier jaren bestuur CDA Wierden-Enter, ben ik in mei 2014 geïnstalleerd als gemeenteraadslid. In maart 2018 ben ik herkozen.

Persoonlijke (politieke) missie voor de komende vier jaar

Vanuit de christelijke normen en waarden en de CDA-kernwaarden de belangen van alle inwoners van Wierden behartigen. Voor mij staan centraal: gezinnen, eenpersoonshuishoudens, vrijwilligers en ondernemende mensen. Met bijzondere aandacht voor de minder kansrijken.

Favoriete plek in de gemeente Wierden

Enter en omgeving

Huidige maatschappelijke (neven)functies:

Op dit moment ben ik naast het lidmaatschap van de gemeenteraad actief als lid van de Raad van Toezicht van Natuur en Milieu Overijssel. Ik ben voorzitter van de auditcommissie. In de afgelopen jaren buiten de gemeente Wierden o.a. bestuurslid/voorzitter van een ondernemersvereniging en betrokken bij de oprichting en het functioneren van een hospice.

Beroep

Eind 2016 heb ik afscheid genomen als directielid van één van de lokale Rabobanken. Op dit moment ben ik o.a. parttime docent in het HBO.