Vacature: Twee Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (BABS)

Dit item is verlopen op 01-09-2017.

De gemeente Wierden is op zoek naar twee Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (babs).

In de gemeente Wierden zijn 5 buitengewone ambtenaren burgerlijke stand aangesteld voor het voltrekken van huwelijken of het sluiten van geregistreerde partnerschappen volgens de mogelijkheden van de wet. Wij zijn op zoek naar 2 personen die ons team kunnen versterken. Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) wordt benoemd door de gemeente en beëdigd door de rechtbank.

Twee Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (BABS)

Als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (BABS) sluit je op basis van afroep huwelijken en partnerschappen. Je presenteert jezelf op de website van de gemeente Wierden als trouwambtenaar. Vier weken voor het huwelijk neem jij contact op met het bruidspaar voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand van dit gesprek maak je een persoonlijke toespraak en tref jij de voorbereidingen voor de ceremonie en uiteindelijk het ja-woord. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor een goede gang van zaken tijdens de plechtigheid. Alle wettelijke verplichtingen voer jij uit zoals de wet die heeft bedoeld. Jij vindt het leuk om van de ceremonie een uniek en onvergetelijk moment te maken voor het bruidspaar en de gasten.

Wat vragen wij?
Je hebt een positieve instelling en je hebt (enige) ervaring met spreken in het openbaar. Je bent representatief en flexibel inzetbaar. Je hebt een goed inlevingsvermogen en bent communicatief vaardig. Daarnaast beschik je over een flinke dosis creativiteit en improvisatievermogen. Tenslotte beschik je over een onbevooroordeelde houding t.o.v. huwelijken en partnerregistraties van personen van verschillend en/of gelijk geslacht. Wij vragen je een verklaring van goed gedrag aan ons te overhandigen.

• Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, welke bij wederzijds goedvinden steeds met 5 jaar wordt verlengd;
  • Je ontvangt een vergoeding van € 78,73 bruto per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap en een eventuele reiskostenvergoeding;
  • Een cursusdag ter voorbereiding op deze functie.

Sollicitaties:
Stuur je motivatiebrief en CV vóór vrijdag 1 september a.s. naar PenO@wierden.nl. Vermeld in ieder geval in de onderwerpsregel de functienaam: buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Solliciteren per post kan ook naar: Het college van burgemeester en wethouders van Wierden, t.a.v. afdeling PenO, Postbus 43, 7640 AA Wierden (het verzoek om de functie op de enveloppe te zetten).

Inlichtingen:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Johan Lensink, hoofd van de afdeling Publiekszaken (telefoon: 0546 – 580  989) of Jannie Wild, medewerker Burgerzaken (telefoon: 0546 – 580 954). Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Alja Bonthuis, P&O adviseur (telefoon: 0546 – 580 983).

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 11 september 2017