Vacature: Afdelingshoofd Beleid

Solliciteren kan tot en met 30 november 2020

Geerts & Partners is in opdracht van de gemeente Wierden op zoek naar een stevige verbindende leidinggevende met organisatorische en coachende vaardigheden, die stuurt op resultaat. De gemeente Wierden is opzoek naar een:

Afdelingshoofd Beleid

Solliciteren

Afdeling beleid

De afdeling beleid ontwikkelt beleid op het terrein van de maatschappelijke en ruimtelijke taken en bestaat uit 20 medewerkers. Beleidsmedewerkers worden breed en flexibel ingezet op verschillende beleidsterreinen. Met visie ontwikkelen zij beleid op één of meerdere taakgebieden. Daarnaast stuurt het afdelingshoofd beleid de teamleider sociaal domein aan en heeft daarbij ook de personele verantwoordelijkheid over 35 medewerkers. Het sociale domein is verantwoordelijk voor de uitvoering van vrijwel alle vormen van jeugdhulp, de Wmo en de ondersteuning van mensen op het gebied van inkomen en met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afdeling sociaal domein is volop in ontwikkeling en zet in op verdere professionalisering.

Wat ga je doen?

Voor de afdelingshoofd beleid is een belangrijke taak weggelegd in het op orde brengen van de basis en het uitvoeren van het   organisatieontwikkelingstraject, waarbij het gaat om bestuurlijke vernieuwing, missie- en visieontwikkeling en heldere focus op hoofdlijnen. Basis op orde houdt in dat er een duidelijke aansluiting komt van de politiek bestuurlijke behoefte met de prioritering van de taken. Het bevorderen van de integrale aanpak waarbij over beleidsterreinen en afdelingen wordt gekeken en een koppeling van beleid en uitvoering wordt gemaakt. Als uitdaging ligt er een stevige leidinggevende opgave om focus en structuur te brengen op de afdeling, waarbij een mensgerichte en coachende aanpak gewenst is. Je stuurt op resultaat en geeft het vertrouwen.  Met een open en verbindende houding richting het bestuur en het managementteam zet je in op vernieuwing van beleid.

Je taken kunnen als volgt worden samengevat;

 • Leiding geven aan de afdeling beleid, de teamleider en medewerkers van sociaal domein,
 • Een actieve bijdrage leveren aan de organisatieontwikkeling, waarbij een strategische bijdrage wordt verwacht,
 • Je bent lid van het managementteam en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling hiervan. Je hebt afdeling overstijgende inbreng tijdens deze vergaderingen.

Wat heb je in huis?

Je hebt je sporen verdiend als leidinggevende en bent organisatorisch sterk. Je stuurt op resultaat met de menselijke maat en hebt stevige ervaring opgedaan op het HRM vlak.  Je krijgt veel energie van de aansturing van mensen op je afdeling, waardoor je alle dossiers op het personele vlak adequaat en met veel aandacht oppakt. Je hebt een open houding, bent laagdrempelig, maar ook helder over mogelijkheden en verwachtingen. Je bent collegiaal ingesteld en zoekt het contact met collega managers om de integratie van verschillende afdelingen en het integraal werken te bevorderen.

Gevraagde competenties:

 • Leidinggevende vaardigheden, mensgericht, geeft vertrouwen en stuurt op resultaat.
 • Bestuurlijk/organisatorisch sensitief.
 • Communicatief vaardig op verschillende niveaus.
 • Verandermanagementvaardigheden.
 • Gestructureerd, verbindend en strategisch.

Overige functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding en ruime ervaring in soortgelijke managementfuncties, waarbij je verschillende stijlen van leidinggeven beheerst.
 • Je bent een strategische gesprekspartner en hebt een visie op belangrijke ontwikkelingen bij maatschappelijke en ruimtelijke opgaven.
 • Jouw manier van werken kenmerkt zich als vernieuwend, inspirerend, aanjagend en motiverend.
 • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor aanstelling (deze kosten worden vergoed door de gemeente).

Wat biedt gemeente Wierden?

Werken in een ambitieuze organisatie met bevlogen mensen, die vanuit passie en betrokkenheid hun werk doen.  Een veelzijdige, dynamische en uitdagende functie voor 36 uur per week in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken in gemeente Wierden betekent korte lijnen en veel uitdagingen. De collegiale sfeer is uitstekend. Je krijgt een dienstverband voor bepaalde tijd wat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.  Het salaris is afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 6.365, - bruto per maand (functieschaal 13; salarispeil 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast wordt een vrij besteedbaar budget, een zogenaamd Individueel Keuze Budget (IKB 17,05 %) aangeboden.

Gemeente Wierden

Werken voor gemeente Wierden is werken in een ambitieuze organisatie midden in het mooie Twente. Wierden is een moderne gemeente op de grens van stad en platteland met 24.000 inwoners, midden in het mooie Twente. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor de organisatie: met enthousiasme gaat men aan de slag om uitvoering te geven aan een organisatieontwikkelingstraject. Een ambitieus plan waarbij men wil groeien naar een nog meer klantgerichte en wendbare organisatie. De toekomstvisie die in de komende periode wordt uitgewerkt is hierbij de leidraad.

Contactinformatie

Herken jij je in dit profiel? Reageer dan tot en met 30 november. De voorselectiegesprekken zijn gepland op 3 en 7 december. De gesprekken met de gemeente Wierden zijn gepland op 16 december en 6 januari. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Hatice Türkmen
06-46 08 12 32.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voorbeeld: http://www.website.nl