Vacature: Beleidsmedewerker jeugd en onderwijs

Dit item is verlopen op 10-02-2020.

Zijn wij opzoek naar jou?

Wij zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker jeugd en onderwijs (voor 33 uur per week)

Vanuit het brede sociaal domein word je ingezet op lokaal preventief jeugdbeleid en onderwijsbeleid. Het onderwijs- en jeugdbeleid heeft als preventieve taak het voorkomen van problemen in de ontwikkeling van kinderen van 0-23 jaar.

Nu solliciteren

• Je ontwikkelt preventief jeugdbeleid, zorgt voor de implementatie daarvan en evalueert de uitwerking daarvan.
  • Je verleent subsidies of verstrekt opdrachten aan externe partijen.
  • Je werkt nauw samen met het jongerenwerk, kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen.
  • Je ontwikkelt nieuw beleid voor het onderwijs en de onderwijshuisvesting. Wierden staat de komende jaren voor een tweetal uitdagende nieuwbouwtrajecten.

Wat zoeken wij?

• Je beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en hebt brede kennis en ervaring binnen het sociaal domein en specifiek op het gebied van jeugd en onderwijs. Bij voorkeur ook ervaring met het begeleiden van nieuwbouwprojecten van scholen.
  • Je slaat bruggen, enthousiasmeert, krijgt partijen in beweging en legt verbinding tussen de beleidsvelden jeugd, onderwijs en participatie.
  • Je weet landelijke ontwikkelingen te vertalen naar de gemeente en je hebt ervaring met het maken van (nieuw) beleid voor de actuele thema’s op het gebied van jeugd en onderwijs.
  • Je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om integraal te werken en om verschillende rollen te kunnen uitvoeren: je bent analytisch sterk, gericht op samenwerken, neemt initiatief, geeft tegendruk en staat stevig in de schoenen, bent resultaatgericht, laat creativiteit zien, je bent communicatief vaardig in alle lagen binnen en buiten de organisatie en je hebt een heldere schrijfstijl.

• Een uitdagende functie voor 33 uur per week in een deskundig team beleid dat zich integraal bezig houdt met de maatschappelijke opgaven van nu en de toekomst.
  • Een dienstverband voor bepaalde tijd met zicht op een vast contract.
  • Een passend salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4.406,- bruto per maand (functieschaal 10) op basis van 36 uur per week. Dit is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • Een keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.
  • De functie is volgens de HR21 systematiek ingedeeld in de generieke functieomschrijving Medewerker ontwikkeling III.
  • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor aanstelling. Deze kosten worden vergoed door de gemeente Wierden.

Onze organisatie

Welkom in Wierden! Wierden is een gemeente op de grens van stad en platteland met 24.000 inwoners in Twente. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor onze organisatie: we zijn volop in ontwikkeling naar een programma gestuurde organisatie waarbij we groeien naar een nog meer klantgerichte organisatie. Dit doen we door nog beter samen te werken met onze stakeholders (inwoners, bedrijven, organisaties etc.). Onze beleidsmedewerkers leveren hier een actieve bijdrage aan.

De afdeling beleid ontwikkelt beleid op het terrein van de maatschappelijke en ruimtelijke taken van de gemeente. Onze beleidsmedewerkers worden breed en flexibel ingezet op de verschillende beleidsterreinen duurzaamheid, welzijn, werk en zorg, sport, ruimtelijke ontwikkeling, onderwijs en cultuur. Met visie ontwikkelen zij beleid op één of meerdere taakgebieden. Het opbouwen van netwerken en een constructieve samenwerking met burgers en instellingen is hierbij essentieel.

Vragen en solliciteren?

Ben jij de beleidsmedewerker die wij zoeken en die zich thuis voelt binnen een afdeling die volop in ontwikkeling is? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer via de knop ‘solliciteren’ en upload je brief en CV voor 3 februari 2020. Bel of app voor meer informatie over deze functie met Debbie Bruijn, afdelingshoofd beleid, telefoonnummer 06 12 56 39 91.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 10 februari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.