Vacature: Strategisch Beleidsadviseur

Solliciteren kan tot en met 30 november 2020

Geerts & Partners is in opdracht van de gemeente Wierden op zoek naar een teamspeler met een brede blik, die in staat is om oplossingsgericht en verbindend te werken aan de organisatieontwikkeling en maatschappelijke opgaves van de gemeente. De gemeente Wierden zoekt een:

Strategisch Beleidsadviseur

Solliciteren

Wat ga je doen?

Van de strategisch beleidsadviseur wordt verwacht dat hij/zij zorg draagt voor de integratie van de verschillende beleidsopgaves op horizontaal en verticaal niveau. Dat wil zeggen dat deze beleidsopgaves breed ingepast zijn op het collegeprogramma/ meerjarenplanning én met een duidelijke inbedding in de uitvoering. Kortom inwoners en ondernemers van Wierden gaan hier wat van merken.

Uitdaging voor de komende jaren zijn; bijdrage leveren aan de bestuurlijke vernieuwing en de organisatieontwikkeling. Samen met twee collega strategisch adviseurs verdeel je de verschillende opgaves die er vanuit het collegeprogramma zijn geformuleerd. Voor jou zullen vooral beleidsprogramma’s in het fysieke domein gereserveerd worden. Een tweetal voorbeelden van opgaves zijn 'prettig wonen' (Wierden staat in de top 13 van beste woongemeenten van Nederland in Elsivier) en 'duurzame groene gemeente'.

Bij het opstellen van de meerjarenplanning en de P&C cyclus wordt een essentiële bijdrage verwacht van de strategisch beleidsadviseur. Dus begrotingen en planningen schrikken je niet af. In een kleine gemeente ben je breed inzetbaar. Dat betekent dat je stevig met je voeten in de klei staat en zorgt voor de aansluiting van het  beleid op de uitvoering en daarmee zorgt voor een succesvolle implementatie. Voor het bestuur ben je een stevige sparringpartner.

Je taken kunnen als volgt worden samengevat;

 • Strategische advisering van bestuur en management,
 • Ontwikkelen en implementeren van strategisch beleid,
 • Leiden en/of coördineren van complexe trajecten en beleidsprogramma's,
 • Vertalen van politieke en maatschappelijke signalen in strategische, tactische en operationele doelen,
 • Verbindingen leggen tussen beleidsprogramma's,
 • Samenwerken met externe partijen.

Wat heb je in huis?

Je bent een teamspeler die met een strategische blik een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de organisatie. Je hebt visie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen op het fysieke domein. Je bent in staat om programmagericht en integraal te werken en collega's van andere afdelingen te betrekken en enthousiasmeren. Omdat je communicatief vaardig bent spreek je de taal van de verschillende spelers in het veld en bent een sparringpartner voor je collega's. Je sluit aan op de politiek bestuurlijke behoefte, waarbij je stevig genoeg bent om onafhankelijk te kunnen adviseren.  Als sparringpartner voor het college, management en collega's denk je in oplossingen. Met jouw realistische kijk en jouw kritische houding weet je obstakels tijdig te signaleren en om te bouwen tot kansen en mogelijkheden. Je zoekt de verbinding en zorgt ervoor dat er verschillende scenario's zijn om daadkrachtige besluiten te kunnen nemen. Op deze manier toon je jouw meerwaarde voor de organisatie en het bestuur. Verder ben je pragmatisch ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit. Je hebt ruime ervaring in het fysieke domein.

Gevraagde competenties:

 • Strategisch met een realistische kijk,
 • Bestuurlijk organisatorisch sensitief,
 • Communicatief vaardig op verschillende niveaus,
 • Verbindend, oplossingsgericht met relativeringsvermogen,
 • Stevig, onafhankelijk en besluitvaardig.

Overige functie-eisen

 • Je hebt brede werkervaring op strategisch niveau, aantoonbare affiniteit met meerdere beleidsterreinen,
 • Je beschikt over een relevante WO-opleiding met aanvullende opleidingen,
 • Je bent een overtuigende vertegenwoordiger van de gemeente Wierden voor externe partijen en samenwerkingsverbanden,
 • Je durft buiten de gebaande paden te treden en je wordt gedreven door veel variatie in je werk.

Wat biedt gemeente Wierden?

Werken in een ambitieuze organisatie met bevlogen mensen, die vanuit passie en betrokkenheid hun werk doen. Werken in een gemeente Wierden betekent korte lijnen en veel uitdagingen. De collegiale sfeer is uitstekend. Collega's zijn loyaal en betrokken. Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.169, - bruto per maand (functieschaal 11; salarispeil 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast wordt een vrij besteedbaar budget, een zogenaamd Individueel Keuze Budget (IKB 17,05 %) aangeboden.

Gemeente Wierden

Werken voor gemeente Wierden is werken in een ambitieuze organisatie midden in het mooie Twente. Wierden is een moderne gemeente op de grens van stad en platteland met 24.000 inwoners, midden in het mooie Twente. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor de organisatie: met enthousiasme gaat men aan de slag om uitvoering te geven aan een organisatieontwikkelingstraject. Een ambitieus plan waarbij men wil groeien naar een nog meer klantgerichte en wendbare organisatie. De toekomstvisie die in de komende periode wordt uitgewerkt is hierbij de leidraad.

Contactinformatie

Herken jij je in dit profiel? Reageer dan tot en met 30 november. De voorselectiegesprekken zijn gepland op 2 en 4 december. De gesprekken met de gemeente Wierden zijn gepland op 17 december en 5 januari. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Hatice Türkmen
06-46 08 12 32.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voorbeeld: http://www.website.nl