Vacature teamspeler ruimtelijke ontwikkeling

Dit item is verlopen op 11-12-2017.

Word jij onze nieuwe collega?

Welkom in Wierden! Wierden is een gemeente op de grens van stad en platteland met 24.000
inwoners in Twente. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor onze organisatie: we zijn volop in ontwikkeling naar een programma gestuurde organisatie waarbij we groeien naar een nog meer klantgerichte organisatie. Dit doen we door nog beter samen te werken met onze stakeholders (inwoners, bedrijven, organisaties etc.). Onze beleidsmedewerkers leveren hier een actieve bijdrage aan.

De afdeling beleid ontwikkelt beleid op het terrein van de maatschappelijke en ruimtelijke taken van de gemeente. Onze beleidsmedewerkers worden breed en flexibel ingezet op de verschillende beleidsterreinen welzijn, werk en zorg, sport, ruimtelijke ontwikkeling, onderwijs en cultuur. Met visie ontwikkelen zij beleid op één of meerdere taakgebieden. Het opbouwen van netwerken en een constructieve samenwerking met burgers en instellingen is hierbij essentieel. Wij zijn voor de afdeling Beleid op zoek naar een enthousiaste:

Teamspeler ruimtelijke ontwikkeling

voor 24 uur per week

Je ontwikkelt en implementeert beleid, met name op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je ziet hierbij de verbindingen met andere beleidsvelden en werkt hierbij integraal. Je behandelt principe-verzoeken en zorgt voor de voorbereiding en begeleiding van ruimtelijke plannen en projecten, waaronder het opstellen van bestemmingsplannen. Hierbij denk je actief mee met de aanvragers en ga je op zoek naar de meerwaarde voor de aanvrager en de gemeente Wierden.

Je behandelt tegen of door de gemeente ingediende bezwaar- en beroepschriften over bestemmingsplannen en voert verweer bij de rechtbank en de Raad van State. Je draagt zorg voor de behandeling van planschadeverzoeken. Je onderhoudt contacten met inwoners, instanties en externe bureaus. Daarnaast ben je binnen de afdeling breed inzetbaar voor algemene beleidsmatige en juridische vraagstukken.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste teamspeler die beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding en je hebt enkele jaren beleidservaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je bent in staat om op inspirerende wijze een traject van begin tot eind te managen, waarbij je creatief en oplossingsgericht te werk gaat. Je bent gewend initiatief te nemen en hebt een resultaat gerichte en proactieve houding. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift en het vermogen analytisch te denken. Verder beschik je over bestuurlijke en politieke antenne en ben je een goede netwerker.

Een leuke en uitdagende functie voor 24 uur per week in een deskundig beleidsteam. Voor de functie bieden wij je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 4.162,- bruto per maand (maximum schaal 10) gebaseerd op een 36-urige werkweek. De functie is volgens de HR21 systematiek ingedeeld in de generieke functieomschrijving medewerker ontwikkeling III.

Solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en CV voor 11 december 2017 naar PenO@wierden.nl. Vermeld in ieder geval in de onderwerpsregel de functienaam: Teamspeler ruimtelijke ontwikkeling.

Nu solliciteren

Vragen?

Bel voor meer informatie over deze functie met Debbie Bruijn, afdelingshoofd Beleid, bereikbaar via het telefoonnummer 0546 580 961. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lisette Wanders, adviseur P&O, telefoonnummer 0546 580 802.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 januari 2018.
Een eventueel tweede sollicitatiegesprek vindt plaats op 16 januari 2018.