Inwoners moeten veilig kunnen leven en daarom moet hun leefomgeving schoon en veilig zijn. Gemeente Wierden wil zeker weten dat er op plekken waar kinderen spelen géén asbest in de bodem zit. Daarom laat Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) verkennend bodemonderzoek uitvoeren op het schoolterrein van basisschool De Roerganger (Voormorsweg 2 in Enter) en het terrein van Activiteitencentrum ’t Zumpke (Reggestraat 83a in Enter). Dit onderzoek vindt plaats op 24 januari.

Op basis van het verleden verwacht Projectbureau BAS dat er géén asbest in de bodem zit, maar de gemeente wil dat natuurlijk zeker weten. Daarom is een verkennend bodemonderzoek nodig, uitgevoerd door een gecertificeerde onderzoeksbureau. Zij boren gaten en graven sleuven op verschillende plekken op de locaties. Zo kan het onderzoeksbureau bepalen of er asbest in de grond zit en hoeveel. Als er iets gevonden wordt, dan worden omwonenden ingelicht en wordt het netjes opgeruimd.

Meer informatie

Meer informatie over Projectbureau BAS vindt u op www.bodemasbestsanering.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Projectbureau BAS, bel dan (0547) 85 85 85 of mail bas@hofvantwente.nl.