Gelukkig was er afgelopen jaar veel minder overlast door de eikenprocessierups dan voorgaande jaren. Maar dat geeft geen garanties voor de toekomst! Daarom heeft de gemeente Zorgboerderij De Piet in Enter weer gevraagd om 200 vogelhuisjes te maken. Het ophangen van deze vogelhuisjes voor mezen kan helpen om het aantal eikenprocessierupsen op een natuurlijke manier te verminderen.

Wilt u een vogelhuisje? Via onderstaande button kunt u vanaf vandaag een vogelhuisje aanvragen voor een (gemeentelijke) eikenboom bij u in de buurt. Wij laten u midden september per mail weten wanneer u een vogelhuisje kunt ophalen bij zorgboerderij De Piet in Enter. Houdt er vast rekening mee dat dit overdag zal zijn. Uiteraard krijgt u dan ook tips voor het ophangen van een vogelhuisje.

De voorwaarden voor een vogelhuisje zijn:

  • U woont in de gemeente Wierden
  • U hangt het vogelhuisje zelf op
  • U onderhoud het vogelhuisje zelf
  • Per adres kunt u één vogelhuisje aanvragen

Op=op

De actie geldt zolang de voorraad strekt. De huisjes worden op volgorde van aanvragen verstrekt. Dus wees er snel bij en hang ook een vogelhuisje op! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we in de toekomst minder last hebben van de eikenprocessierups.

Vogelhuisje aanvragen(externe link)