Bedrijven

Cartoon over een bedrijf met een asbestdak

Gaat het om een bedrijfsdak? Dan moet u het laten verwijderen door een gecertificeerde asbestsaneerder. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbest.

Filmpje: Melkveehouder Bert de Wilde uit Enter heeft zijn asbestdak vervangen voor een prachtig nieuw dak. Voorzien van zonnepanelen.

 Stappenplan

  1. Laat een asbestinventarisatie maken van uw dak.
    Wilt u zeker weten of er asbest in uw dak zit? En hoeveel het is? Laat het dan onderzoeken door een gecertificeerd asbestbedrijf. Op de site www.ascert.nl vindt u een overzicht van gecertificeerde bedrijven.
  2. Vraag offertes op voor asbestsanering en voor de plaatsing van een nieuw dak. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van het overzicht met asbestbedrijven op www.ascert.nl.
  3. Verdiep u in de financiële mogelijkheden en stel indien nodig een financieel plan samen.
  4. Minstens vier weken voor dat de sloopwerkzaamheden beginnen, moet u of uw asbestsaneerder een sloopmelding doen via het Omgevingsloket.
  5. Bij akkoord start de verwijdering van uw dak.
  6. Vraag subsidie aan bij www.rvo.nl

Subsidies en financiële mogelijkheden

Extra mogelijkheden voor agrarische bedrijven

  • Gaat het om een agrarisch bedrijfsgebouw? Dan biedt de regeling Vrijkomende Agrarische Bedrijfsbebouwing (VAB) mogelijkheden. Die maakt het mogelijk om agrarische bedrijfsbe­bouwing opnieuw te gebruiken voor nieuwe (niet-agrarische) functies.
  • Gaat u een aanzienlijke oppervlakte aan schuren slopen? Dan biedt de regeling Rood voor Rood de mogelijkheid om in ruil daarvoor een nieuwe woning in het landelijk gebied te bouwen.