Particulieren

Foto van overgeschilderde golfplaat

Huurt u een woning? Neemt u dan contact op met uw verhuurder of woningbouwvereniging. Heeft u een koopwoning? Lees dan verder.

Heeft u een koopwoning met een asbestdak? Als eigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan uw woning en dus ook voor het verwijderen van uw asbestdak.

Filmpje: Sophie en Marin hebben een schuur met een asbestdak. Ze weten nog niet hoe zit het beste kunnen gaan aanpakken.

Is uw dak beschadigd of verweerd? Of is het groter dan 35 m2?

Is het dak groter dan 35m2? Of is het beschadigd of verweerd? Dan bent u verplicht een gecertificeerde asbestsaneerder in te schakelen. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbestverwijdering.

Is uw dak kleiner dan 35 m2?

Is uw asbestdak kleiner dan 35m2? En bestaat het uit onbeschadigde geschroefde golfplaten?  Dan mag u uw asbestdak zelf verwijderen (maximaal 35m2 per kadastraal perceel).   

NB Is uw asbestdak erg verweerd? Of zitten er spijkers in? Dan moet u het laten verwijderen door een gecertificeerde asbestsaneerder.

Stap 1: sloopmelding doen

U moet van te voren een sloopmelding doen bij de gemeente (meer hierover leest u op de pagina ‘Asbest verwijderen’).  Dit is gratis.

  • Tip: voeg een foto bij waarop wij kunnen zien dat het om geschroefde platen gaat.
  • Tip: voeg een kadastraal kaartje  waarop wij duidelijk kunnen zien om welk gebouw het gaat.

Zo kunnen wij uw melding sneller beoordelen.

Meer lezen over de sloopmelding