De Berghorst (Enter)

Logo Berghorst

Aan de noordkant van Enter ligt woonwijk De Berghorst. Het is een wijk in aanbouw met een dorps en groen karakter. De woonwijk wordt in meerdere fases aangelegd. De eerste fase is inmiddels (najaar 2020) bijna klaar en de gemeente is bezig met voorbereidingen voor de tweede fase. Naar verwachting komen hier 117 woningen van verschillende woningtypen.

Bij de gemeente komen al vragen binnen over de verkoop van kavels en woningen in de tweede fase van De Berghorst. Daarover is op dit moment nog geen informatie beschikbaar. Momenteel is de gemeente in gesprek met diverse grondeigenaren in het gebied om tot concrete ontwikkelafspraken te komen. Zodra de onderhandelingen zijn afgerond wordt de bestemmingsplanprocedure gestart. De verwachting is dat het bestemmingsplan half augustus 2021 ter inzage wordt gelegd.

Wilt u bericht krijgen als er meer bekend is over woningbouw in de Berghorst? Meld u dan aan voor nieuws over de Berghorst. U krijgt dan een berichtje zodra er informatie is over de verkoop van woningen en kavels.

Aanmelden voor nieuws over de Berghorst

  • Archeologische opgraving

    De voorbereiding van de tweede fase van nieuwbouwwijk De Berghorst in Enter is in volle gang, maar voordat er bouwwerkzaamheden plaatsvinden moest er eerst onderzoek gedaan worden naar het huis waarnaar de wijk is vernoemd: Huis De Berghorst. In onderstaande video ziet u hoe zo'n onderzoek in z'n werk gaat.