Financiële mogelijkheden voor ondernemers in problemen

Dit item is verlopen op 31-05-2020.

ROZ biedt hulp

Als ondernemer kan het zijn dat u te maken krijgt met een tijdelijke inkomensdip, financiële problemen of schulden. Bijvoorbeeld door ziekte of het wegvallen van een grote klant. Er is een wettelijke regeling waar u dan wellicht een beroep op kunt doen: de Bbz-regeling. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek, zo ook voor Wierden.

Inkomensaanvulling en krediet

Het Bbz kent twee mogelijkheden voor ondernemers; een inkomensaanvulling en het bedrijfskrediet. De inkomensaanvulling is er voor ondernemers die (tijdelijk) niet voldoende inkomsten uit het bedrijf halen om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen. Het Bbz krediet kan uitkomst bieden voor ondernemers met betalingsproblemen of geen middelen voor noodzakelijke investeringen. Ook voor ondernemers die geboren zijn voor 1 januari 1960 en waarmee het financieel wat minder gaat, ondernemers die gaan stoppen met het bedrijf en starters vanuit een uitkering kent het Bbz mogelijkheden.

Meer dan alleen financiering

Naast de financiële ondersteuning vanuit het Bbz en gespecialiseerde schuldhulpverlening voor ondernemers in zwaar weer, geeft ROZ advies en biedt het coaching en trainingen aan ondernemers en starters.

Zoek op tijd hulp

ROZ roept ondernemers op om op tijd hulp te zoeken. Bent u die ondernemer met financiële problemen? Of kent u een ondernemer die (tijdelijk) niet voldoende inkomen uit het bedrijf haalt? Vertel die ondernemer over het Bbz en neem contact op met ROZ.

Meer informatie