Monumentaal pand Rondweg wordt woon-werklocatie

De oude monumentale boerderij aan de Rondweg 29 in Enter wordt een woon-werklocatie. De familie Asbroek-Berkhof heeft het pand gekocht van de gemeente Wierden en is druk bezig met de werkzaamheden.

Samen met vader Berkhof, eigenaar van VAB architecten & Adviseurs, heeft het stel een plan gemaakt waarbij de oude monumentale boerderij geheel wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in tact blijft. Enkele kleine aanpassingen worden doorgevoerd aan de boerderij, die zijn goedgekeurd door de welstand en de monumentencommissie van Het Oversticht.

Zo wordt pand/perceel opgedeeld in twee woon-werk locaties, met een bedrijfsruimte in de huidige, aangebouwde schuur en hebben beide percelen de mogelijkheid een extra bedrijfsruimte toe te voegen voor de bedrijfsactiviteiten. “De plannen zijn uitvoerig en prettig met de gemeente besproken en we zijn blij dat we op deze manier het wonen en werken kunnen combineren op deze mooie plek aan de rand van het bedrijventerrein”, aldus de nieuwe eigenaren. Met het in stand houden van dit monumentale pand vormt het geheel, samen met de reeds aanwezige woon-werk panden, een mooie overgang van het bedrijventerrein naar het buitengebied van Enter. De nieuwe locatie vormt de basis voor het bedrijf Asbroek dienstverlening, die van hieruit zijn activiteiten als het reinigen van onder andere glas, gevels en machines gaat uitvoeren.

Wethouder Johan Coes kijkt met bewondering naar de plannen. “Mooi om te zien dat in familieverband zo’n prachtig plan tot stand komt waarbij de geschiedenis van de Rondweg bewaard blijft. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.” Naar verwachting is de restauratie van de boerderij eind 2020 voltooid.