Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: waar ligt jouw kans?

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is al jaren een publiekstrekker in onze regio. Onlangs is het Nationaal Park uitgebreid met het Twents Reggedal, waar de gemeente Wierden onderdeel van uitmaakt. Dat biedt kansen voor ondernemers uit onze gemeente. We nodigen alle ondernemers uit voor een inspirerende avond in oktober, om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen.

Onze gemeente heeft veel te bieden voor dagjesmensen en toeristen. Het Wierdense Veld, de Zunasche Heide en het Reggedal zijn schitterende natuurgebieden, maar vrij onbekend bij het grote publiek. Ook in de centra van Wierden en Enter zouden we graag meer gasten verwelkomen.

Doordat wij nu ook gebruik kunnen maken van de naam “Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal”, wordt het gemakkelijker om toeristen en dagjesmensen naar onze gemeente te trekken. We kunnen immers meeliften op de landelijke en regionale marketingcampagnes van het Nationaal Park.

Kansen

Als meer mensen onze gemeente bezoeken, biedt dat kansen voor u als ondernemer. Iedere bezoeker is immers een potentiële klant – evenals onze inwoners trouwens. Mensen willen genieten van de natuur, recreëren, eten en drinken, overnachten, actief zijn, sporten, ontspannen, winkelen, rondslenteren in onze dorpen en waarschijnlijk nog veel meer. En dat alles met ons schitterende landschap als decor.

Wij dagen u uit om deze zomer na te denken over nieuwe initiatieven, misschien wel samen met collega-ondernemers! Welke kansen ziet u voor uzelf? Ter inspiratie staat aan het eind van dit bericht een lijst met websites, waar u meer informatie vindt over de toekomstige samenwerkingsmogelijkheden, marketing en promotie.  

Last but not least zijn wij benieuwd waar volgens u de kansen voor de gemeente in zijn geheel liggen. Wat zijn onze sterke punten? Welke verborgen parels hebben wij? Welke doelgroep past bij onze gemeente? Maar ook: wat is een goede locatie voor een startpunt van wandelingen / fietstochten of andere activiteiten?

Inspiratie-avond

We nodigen ondernemers uit de gemeente Wierden uit voor een inspiratie-avond op woensdagavond 13 oktober 2021. Tijdens die avond worden er drie korte presentaties gehouden, willen we met u in gesprek over uw ideeën voor onze gemeente én u krijgt ruim de tijd om te netwerken met de andere aanwezigen en elkaar te inspireren. 

  • woensdag 13 oktober 2021
  • 19.30 – 22.30 uur
  • Het Anker (Wilhelminastraat 28 in Wierden)

U kunt zich tot en met vrijdag 8 oktober 2021 aanmelden voor deze avond:

AANMELDEN 

Meer informatie

Het Nationaal Park is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten en (natuur)organisaties rondom de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Het bestaat al sinds 2004, maar het parkgebied is onlangs uitgebreid en de opzet is veranderd. Sindsdien is ook de gemeente Wierden aangesloten.