Ondernemers bouwen gezamenlijk bedrijfspand op Weuste Noord

Dit item is verlopen op 21-01-2020.

Op bedrijventerrein de Weuste Noord vestigen zich binnenkort twee nieuwe bedrijven. Voertonnen.nl en Vloertegeloutlet.nl bouwen samen een bedrijfspand van waaruit zij ieder hun eigen bedrijf leiden.

Beide bedrijven zijn op dit moment gevestigd op Bedrijventerrein Twente in Almelo waar zij ieder een  bedrijfspand huren. Op de Weuste Noord, aan de andere kant van de N36, gaan zij nu een eigen pand realiseren. “Hoewel we twee totaal verschillende bedrijven zijn, hebben we hetzelfde type bedrijfspand nodig. Natuurlijk hebben we beide andere ideeën over onze bedrijfsvoering, maar als je daarvoor open staat kom je gezamenlijk tot nieuwe inzichten”, legt Jordi Haarhuis van Voertonnen.nl uit. “De Weuste Noord is een mooie locatie, vlakbij de N36. Daarnaast is de gemeente Wierden erg toegankelijk, daar is goed naar ons geluisterd. Dat sprak ons ook erg aan”, vertelt geboren Wierdenaar Haarhuis.

Wethouder Johan Coes moedigt dit soort samenwerkingen aan. “Deze twee ondernemers hebben de samenwerking opgezocht en besloten om op twee kavels een gezamenlijk bedrijfspand te bouwen. Dat is slim en efficiënt gebruik maken van de mogelijkheden, daar werken wij graag aan mee.” Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend en kan de schop in de grond. Naar verwachting is het pand medio november van dit jaar klaar.

Op de Weuste Noord zijn nog bedrijfskavels beschikbaar. Kijk op www.wierden.nl voor het actuele kavelaanbod en een informatievideo over de Weuste Noord.