Twentse wethouders lanceren online platform StarteninTwente.nl

StarteninTwente.nl, hét nieuwe online platform voor Twentse starters, is officieel live.

Een viertal Twentse wethouders verzorgde de lancering op 18 oktober tijdens het Launch event voorafgaand aan Business Festival op Vliegveld Twenthe. Louis Koopman, wethouder van de gemeente Haaksbergen, sprak de bezoekers toe namens de Twentse gemeenten die samen met ROZ initiatiefnemers zijn van het platform. “Het stimuleren van startend ondernemerschap is belangrijk voor onze regionale economie. Met de drie belangrijkste onderdelen van het platform, advies en informatie, tools en netwerken, dragen we hieraan bij. Het is fijn dat de provincie Overijssel ons als gemeenten hierin faciliteert met de subsidie voor het boosten van startend ondernemerschap in Twente.”

Onder luid applaus van de bijna 100 aanwezige starters, mensen met plannen om voor zichzelf te beginnen en andere geïnteresseerden en betrokkenen, lanceerden Louis Koopman en collega-wethouders Ursula Bekhuis (Tubbergen), Benno Brand (Dinkelland) en Richard Kortenhoeven (Wierden) het platform. Bekijk hier de animatie van StarteninTwente.nl.

Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, sprak de zaal via een videoboodschap toe samen met starter Anne Baake van lunchroom Oloa in Enschede. Onze manager Ellen Lansink bedankte alle betrokkenen voor hun inzet en collega Sharon Leuveld, vanuit ROZ betrokken bij het platform, toonde de highlights van StarteninTwente.nl.

Te gast was Patrick van der Pijl, CEO van Business Models Inc en producer van de wereldwijde bestseller ‘Business Model Generation’. Hij gaf de starters een andere kijk op business modellen. “Heb je een goed idee, denk dan als een ontwerper. Een ontwerper begint bij de klant. Een ontwerper schetst en experimenteert. Dat moet je als startende ondernemer ook doen met jouw bedrijfsidee!”

De ochtend werd afgesloten met een tweetal workshops. Collega Bert Breukers gaf de starters tips over het pitchen van je bedrijfsidee en InnoValor, ontwikkelaar van het platform, zette de deelnemers aan het werk met één van de tools van het platform, de Bedrijfsmodel Kaarten. Ook konden starters hun ideeën één op één bespreken met een ROZ adviseur. Een bomvol en kort maar krachtig programma waarop we veel enthousiaste reacties hebben ontvangen, evenals op het platform.

We roepen hierbij iedereen op: Neem een kijkje op StarteninTwente.nl, vertel mensen met plannen om te starten, starters en ondernemers hierover, zodat we er samen een succes van kunnen maken!