Maandagochtend 27 maart krijgen 19 huurders van de nieuwe duurzame woningen aan de Snoekweg in de kern van Wierden hun huissleutel. Er staan 10 levensloopgeschikte woningen en 15 eengezinswoningen die woningcorporatie Reggewoon verhuurt in de sociale huursector. Er zijn twee woningen ingericht als wisselwoning, Reggewoon gebruikt deze woningen voor huurders die tijdelijk woonruimte nodig hebben. De overige vier woningen zijn bestemd voor statushouders. 

De gemeente Wierden en Reggewoon hebben door samen te werken gezorgd voor het versneld realiseren van deze woningen. Het plan is binnen 14 maanden uitgevoerd. “Iedereen moet betaalbaar en passend kunnen wonen. Ik ben blij dat we met deze voor Wierden nieuwe vorm van woningbouw inspelen op de behoefte aan sociale huurwoningen in de gemeente Wierden” aldus wethouder Gertjan ten Brinke.

Duurzame oplossing

Deze woningen zijn gemaakt in de fabriek van Hodes in Goor, volledig circulair. De woningen bestaan voornamelijk uit hout, zijn daardoor lichter dan beton en duurzaam. Het toevoegen van dit type woningen in de gemeente Wierden is een  duurzame oplossing voor de krappe woningmarkt. De grond is beschikbaar gesteld voor de duur van 25 jaar.

“Dit is een mooi voorbeeld van dat samenwerken echt loont. Binnen 1,5 jaar van idee naar sleuteluitgifte is een geweldige prestatie. Daarnaast zijn de woningen met huurtoeslag bereikbaar en zijn de energielasten minimaal.  In deze dure tijden voor onze huurders erg belangrijk.” John Olde Olthof, directeur-bestuurder Reggewoon.

Ontmoeten centraal

Speciale aandacht is er voor de gezamenlijke binnentuin van deze woningen. Vanuit elke voordeur is uitzicht op de binnentuin. Er staan bankjes en de tuin is kleurrijk aangelegd. Omdat iedereen hier nieuw komt wonen is dit een goede plek om elkaar te ontmoeten. De gemeente Wierden en Reggewoon wensen alle nieuwe bewoners een fijn thuis aan de Snoekweg.