4 mei 2020

Dit jaar vieren we 4 en 5 mei anders dan andere jaren. We kunnen niet fysiek bij elkaar komen om te herdenken en om de vrijheid te vieren. Iedereen herdenkt dit jaar op zijn of haar eigen manier, met zijn of haar eigen gedachten. Het college van burgemeester en wethouders heeft op maandagochtend 4 mei, namens de inwoners van de gemeente Wierden, kransen gelegd bij de oorlogsmonumenten in Wierden, Enter, Hoge Hexel en Notter. In onderstaande video ziet u hoe de collegeleden, samen met hun partner en de voorzitter van de lokale Oranjeverenging, stilstaan bij hen die het leven lieten voor onze vrijheid.

Hieronder ziet u een aantal video's waarin verschillende mensen stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Laten we samen stilstaan bij hen die het leven lieten voor onze vrijheid.

Gedichten voorgedragen door scholieren De Passie

Ieder jaar op 4 mei dragen scholieren van een school uit onze gemeente zelfgeschreven gedichten voor tijdens de herdenking. Dit jaar zijn scholieren van De Passie aan de slag gegaan met het thema '75 jaar vrijheid'. In de video dragen zij  hun gedicht voor. Klik hier voor de uitgeschreven tekst.

Toespraak namens de kerken

Als kerkelijk werker in onze gemeente staat Rita van Herk stil bij onze verworven vrijheden.

Toespraak namens de veteranen Wierden-Enter

Namens alle veteranen in onze gemeente staat Marc Verbeten stil bij 75 jaar vrijheid.

Documenten: