4 mei 2021

Net als vorig jaar vindt er dit jaar geen gezamenlijke herdenking plaats op 4 mei. Iedereen herdenkt op zijn of haar eigen manier, met zijn of haar eigen gedachten. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 4 mei, namens de inwoners van de gemeente Wierden, kransen gelegd bij de oorlogsmonumenten in Wierden, Enter, Hoge Hexel en Notter-Zuna. In onderstaande video ziet u hoe wethouders Richard Kortenhoeven, Hans ter Keurst, Johan Coes en burgemeester Doret Tigchelaar stilstaan bij hen die het leven lieten voor onze vrijheid.

Gedichten scholieren de Passie

Ieder jaar op 4 mei dragen scholieren van een school uit onze gemeente zelfgeschreven gedichten voor tijdens de herdenking. Dit jaar zijn de scholieren uit 4VWO van de Passie aan de beurt. In onderstaande video dragen zij zelf hun gedicht voor. Wilt u de tekst nog eens rustig nalezen, klik dan hier voor de volledige teksten. 

Verhaal van een veteraan

Veteraan Joop Klein Schaarsberg vertelt in onderstaande video over zijn herinneringen aan zijn tijd in Nederlands-Indiƫ. Hij deelt zijn verhaal en vertelt waar hij aan denkt op 4 mei.

Dominee Benard spreekt namens de kerken

Kees Benard is dominee in de gemeente Wierden. In zijn toespraak vertelt hij wat vrijheid voor hem betekent.

Documenten: