Stadsbeweging

Een aantrekkelijk centrum is van belang voor de levendigheid van dorpscentra. Het centrum van een dorp of stad gaat om meer dan winkelen alleen: het moet een plek zijn waar wat te beleven is. Om een vitaal en leefbaar dorpscentra in Wierden en Enter te creëren is de gemeente Wierden aangesloten bij de Stadsbeweging; een programma van de provincie Overijssel. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden geldt dit programma ook voor de dorpscentra.

Waar zetten wij op in?

Het programma Stadsbeweging moet leiden tot vitale en toekomstbestendige centra, het terugdringing van de leegstand en een goede samenwerking tussen alle belanghebbenden. Dit kunnen ondernemers, inwoners, vastgoedeigenaren, evenementenorganisatoren en andere belanghebbenden van beide centra zijn.

Hebt u een idee, of wilt u meedenken en meepraten?

Bent u of voelt u zich betrokken bij het centrum van Wierden of Enter? Hebt u een goed idee voor onze dorpscentra? Laat het ons weten via stadsbeweging@wierden.nl. U kunt ook meepraten tijdens een van de Dorpscafés in Enter of Wierden.

U kunt zich al aanmelden voor het Dorpscafé in Enter op woensdag 28 augustus 2019 op Landgoed het Rheins in Enter via www.wierden.nl/dorpscafe-enter. Het Dorpscafé in Wierden vindt plaats op donderdag 19 september 2019. Meer informatie over het Dorpscafé Wierden en de mogelijkheid om u aan te melden volgt nog.

Wilt u meer weten over de Stadsbeweging? Kijk dan op https://www.stadsbeweging.nl/.