Fietssnelweg F35

Fietssnelweg F35De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt ook door de gemeente Wierden.

De naam fietssnelweg spreekt eigenlijk voor zich: het is een fietspad waarover je heel snel van de ene naar de andere plek kan fietsen. Het fietspad heeft voldoende breedte (4 meter), het asfalt is van goede kwaliteit en er zijn zo weinig mogelijk kruisingen. De F35 loopt grofweg parallel aan de autoweg A35. Vandaar de naam F35. Het fietspad loopt door stedelijk gebied waardoor het onvermijdelijk is dat er enkele kruispunten zijn. Daarom heeft de fiets (altijd) voorrang.

Wat gaat er gebeuren?

In Wierden en in Nijverdal zijn al delen aangelegd, maar deze zijn nog niet met elkaar ver­bonden. Nu duidelijk is waar de autoweg N35 komt te liggen, is het tracé voor de fiets­snelweg F35 vastgesteld. De aanleg van de F35 en N35 kunnen we op deze manier op elkaar afstemmen.

Op de website van kunt u zienhoe de N35 en de F35 er in de toekomst uit komen te zien.

Meer informatie

Informatie over de fietssnelweg vindt u op de website: http://www.fietssnelwegf35.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het loket Bouwen en wonen in het ge­meentehuis van Wierden (telefoon: 0546-580 838) of het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte van de gemeente Hellendoorn (telefoon: 0548-630 214).

Meer weten?