Fietssnelweg F35

Fietssnelweg F35

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. De F35 loopt grofweg parallel aan de autoweg A35, vandaar de naam. 

De naam fietssnelweg spreekt voor zich: het is een fietspad met de allure van een snelweg: het fietspad is breed (4 meter), het asfalt is van goede kwaliteit en er zijn zo weinig mogelijk kruisingen. Daar waar het fietspad door stedelijk gebied komt en er enkele kruispunten zijn, heeft de fiets voorrang.

Voorjaar 2021

De fietssnelweg loopt ook door de gemeente Wierden. Actueel is het tracé langs de Esrand (tot en met de Stegeboerstunnel) in Wierden. Half mei 2021 starten de werkzaamheden voor dit tracé. De aanleg eindigt tijdelijk op de Kruissteenweg waarbij de verkeersgebruikers vanaf Kruissteenweg voorrang houden. Als de tunnel onder het spoor Wierden-Deventer gereed is, wordt de F35 als voorrangsfietspad onder de Stegeboerstunnel verder aangelegd.

Alvast rondkijken

Voor het deel rondom de Stegeboerstunnel is een 3D-visualisatie gemaakt. U kunt virtueel op een aantal uitzichtplekken gaan staan en zowel de bestaande als de nieuw ontworpen situatie bekijken. Nogmaals: dit deel wordt wel vastgesteld, maar pas later uitgevoerd.

Meer informatie

Op de website van Rijkswaterstaat kunt u zien hoe de N35 en de F35 eruit gaat zien.

Informatie over de fietssnelweg vindt u op de website: http://www.fietssnelwegf35.nl/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het loket Bouwen en wonen in het ge­meentehuis van Wierden (telefoon: 0546-580 838).