Goederenvervoer over het spoor

Betere aansluiting Betuweroute richting Duitsland

Het vervoer van goederen over de Betuweroute is de afgelopen jaren gegroeid. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren blijven stijgen. De Betuweroute zelf is hier goed op voorbereid, maar de aansluiting op het spoor in Duitsland is dat nog niet. Daarom wordt er de komende jaren in Duitsland gewerkt aan de aanleg van een extra, derde spoor. Door het derde spoor kunnen vervoerders straks meer goederentreinen inzetten op de Europese spoorlijnen voor het goederenvervoer. Ook het internationale spoorwegverkeer op de belangrijke Europese goederenroute Rotterdam - Genua verbetert hiermee.

Tijdelijk meer treinen via Wierden

Door werkzaamheden voor het derde spoor kunnen tijdelijk minder of geen treinen gebruik maken van de Betuweroute. Dat gaat om een aantal weken of weekenden per jaar (kijk op de website van ProRail voor de data).Treinen worden dan omgeleid over andere routes. Eén van die routes loopt over Wierden.

Meer informatie over dit project

Het gaat om een project van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail. Meer informatie vindt u op de website van ProRail.