Herinrichting Dorpsstraat Enter

Foto van Dorpsstraat in EnterHet midden van de Dorpsstraat in Enter gaat op de schop omdat de riolering moet worden vervangen. Een goed moment om ook te kijken naar de inrichting van de Dorpsstraat.

Informatieavond 24 juni 2019

Op maandag 24 juni heeft de gemeente Wierden een informatieavond georganiseerd in Café de Kröl over de herinrichting Dorpsstraat. Meer dan 50 mensen waren tijdens deze avond aanwezig. Zij hebben onder andere hun mening gegeven over verkeersveiligheid, bevoorrading van winkels, bereikbaarheid, parkeergelegenheid en sfeer in de Dorpsstraat. Er werden levendige discussies gevoerd en mooie ideeën geopperd.

Co-creatiegroep

In september is er op basis van aanmeldingen een co-creatiegroep samengesteld bestaande uit ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Dorpsstraat. Deze groep is half september voor het eerst bijeen gekomen om samen met landschapsarchitect Oosterink tot een eerste schetsontwerp te komen. Zodra er een eerste schets klaar is, wordt deze getoond en toegelicht tijdens een inloopavond voor geïnteresseerden.

Stap voor stap wordt er op die manier toegewerkt naar een definitief ontwerp zodat de vernieuwde Dorpsstraat echt een project van en voor Enter wordt.

Samen werken aan mooie Dorpsstraat

Voor de herinrichting van de Dorpsstraat is aannemer NTP uit Enschede geselecteerd. Samen met de gemeente zijn zij de kartrekkers van het project. Zij werken samen met een co-creatiegroep die bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van de Dorpsstraat. Landschapsarchitect Oosterink begeleidt het co-creatieproces door de wensen en ideeën uit te werken in een ontwerp.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Dorpsstraat? Dat kan via onze nieuwsbrief of via de omgevingsapp van aannemer NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de app store als u zoekt op: Dorpsstraat Enter. Heeft u vragen of suggesties over de herinrichting van de Dorpsstraat? Dan kunt een mail sturen naar bouwteamenter@gmail.com.

Aanmelden nieuwsbrief