Herinrichting Dorpsstraat Enter

Foto van Dorpsstraat in EnterHet midden van de Dorpsstraat in Enter gaat op de schop omdat de riolering moet worden vervangen. Een goed moment om ook te kijken naar de inrichting van de Dorpsstraat.

Inloopbijeenkomst maandag 18 november 2019

De eerste ideeën voor de vernieuwde Dorpsstraat staan inmiddels op papier. De co-creatiegroep heeft samen met landschapsarchitect Oosterink gewerkt aan eerste schetsontwerp. Dit eerste ontwerp is op maandag 18 november gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst. Naar aanleiding van de opmerkingen die er op die avond zijn gemaakt, gaat de co-creatie opnieuw aan de slag.

Benieuwd naar het eerste schetsontwerp? U vindt het pdf-bestand onderaan deze pagina.

Co-creatiegroep

In september 2019 is er op basis van aanmeldingen een co-creatiegroep samengesteld bestaande uit ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Dorpsstraat. Deze groep is half september voor het eerst bijeen gekomen en heeft al een eerste schetsontwerp afgeleverd. Op dit moment wordt er gewerkt aan een voorlopig ontwerp.

Stap voor stap wordt er op die manier toegewerkt naar een definitief ontwerp zodat de vernieuwde Dorpsstraat echt een project van en voor Enter wordt.

Samen werken aan mooie Dorpsstraat

Voor de herinrichting van de Dorpsstraat is aannemer NTP uit Enschede geselecteerd. Samen met de gemeente zijn zij de kartrekkers van het project. Zij werken samen met een co-creatiegroep die bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van de Dorpsstraat. Landschapsarchitect Oosterink begeleidt het co-creatieproces door de wensen en ideeën uit te werken in een ontwerp.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Dorpsstraat? Dat kan via onze nieuwsbrief of via de omgevingsapp van aannemer NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de app store als u zoekt op: Dorpsstraat Enter. Heeft u vragen of suggesties over de herinrichting van de Dorpsstraat? Dan kunt een mail sturen naar bouwteamenter@gmail.com.

Aanmelden nieuwsbrief