Herinrichting Dorpsstraat Enter

Foto van Dorpsstraat in EnterHet midden van de Dorpsstraat in Enter gaat op de schop omdat de riolering moet worden vervangen. Een goed moment om ook te kijken naar de inrichting van de Dorpsstraat. Op deze pagina leest u meer over de stand van zaken rondom de herinrichting van de Dorpsstraat.

Inloopbijeenkomst voorlopig ontwerp geannuleerd

De inloopbijeenkomst van maandag 16 maart is geannuleerd. Deze maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Het voorlopig ontwerp is tot stand gekomen na de vele reactie op het eerste schetsontwerp dat in november 2019 is gepresenteerd.

Bekijk voorlopig ontwerp

Informatiecentrum Dorpsstraat

Bent u benieuwd naar de plannen voor de vernieuwde Dorpsstraat? Breng dan eens een bezoekje aan het informatiecentrum aan de Dorpsstraat 84. Iedere woensdagochtend tussen 9.00-12.00 uur zijn mensen aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en u op de hoogte te brengen van de stand van zaken. Laat u vooraf wel even wat dat u komt? Dat kan via h.bos@ntp.nl. En laat het vooral weten welke specifieke vragen u heeft, zodat wij de juiste informatie beschikbaar hebben om u van een volledig antwoord te voorzien.

Co-creatiegroep

In september 2019 is er op basis van aanmeldingen een co-creatiegroep samengesteld bestaande uit ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Dorpsstraat. De eerste ideeën voor de vernieuwde Dorpsstraat staan inmiddels op papier. De co-creatiegroep werkt samen met landschapsarchitect Oosterink aan het ontwerp van een vernieuwde Dorpsstraat. Stap voor stap wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp zodat de vernieuwde Dorpsstraat echt een project van en voor Enter wordt.

Samen werken aan mooie Dorpsstraat

Voor de herinrichting van de Dorpsstraat is aannemer NTP uit Enschede geselecteerd. Samen met de gemeente zijn zij de kartrekkers van het project. Zij werken samen met een co-creatiegroep die bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van de Dorpsstraat. Landschapsarchitect Oosterink begeleidt het co-creatieproces door de wensen en ideeën uit te werken in een ontwerp.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Dorpsstraat? Dat kan via onze nieuwsbrief of via de omgevingsapp van aannemer NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de app store als u zoekt op: Dorpsstraat Enter. Heeft u vragen of suggesties over de herinrichting van de Dorpsstraat? Dan kunt een mail sturen naar bouwteamenter@gmail.com.

Aanmelden nieuwsbrief