Herinrichting Dorpsstraat Enter

Foto van Dorpsstraat in EnterHet midden van de Dorpsstraat in Enter gaat op de schop omdat de riolering moet worden vervangen. Een goed moment om ook te kijken naar de inrichting van de Dorpsstraat. Op deze pagina leest u meer over de stand van zaken rondom de herinrichting van de Dorpsstraat.

Voorlopig ontwerp zuidelijke deel ter inzage

Om vertraging van de werkzaamheden aan de Dorpsstraat te voorkomen, wordt de inspraak over het ontwerp van het zuidelijke deel (Athanasiastraat tot en met Werfstaat) op afstand georganiseerd. De beperkingen rondom het coronavirus laten het niet toe om op korte termijn een fysieke bijeenkomst te organiseren waarbij inwoners de plannen kunnen bekijken.

Het voorlopig ontwerp voor het zuidelijke deel is opgedeeld in twee pdf-documenten omdat de bestanden erg groot zijn. Het kan dus even duren voordat het volledige bestand geladen is. Een deel bevat de Dorpsstraat vanaf het Dorpsplein tot Tandzorg Enter. Het andere deel begint bij Tandzorg Enter en loopt tot basisschool de Talenter.

Inwoners en ondernemers kunnen tot en met maandag 29 juni 2020 schriftelijk hun reactie doorgeven. Daarna worden de zienswijzen verwerkt en wordt het voorlopig ontwerp voor het zuidelijke deel ter vaststelling voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Definitief ontwerp noordelijke deel vastgesteld

Het ontwerp voor de herinrichting van het noordelijke deel van de Dorpsstraat (van Werfstraat tot Bornerbroekseweg) is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Er komen meer bomen en het aantal plekken om fietsen te stallen bij horecazaken wordt uitgebreid. Ten behoeve van de verkeersveiligheid wordt de gehele rijbaan 5,50 meter breed.

Bekijk definitief ontwerp ‘Noord’

Noordelijk en zuidelijk deel gefaseerd aangepakt

In maart stond er een inloopbijeenkomst gepland waarin we aan alle geïnteresseerden het voorlopig ontwerp van de volledige Dorpsstraat wilden presenteren. Deze bijeenkomst is afgelast vanwege het coronavirus. Om er voor te zorgen dat de herinrichting van de Dorpsstraat zo min mogelijk vertraging oploopt, heeft het bouwteam een aangepaste aanpak bedacht door het ontwerp voor het noordelijke (Bornerbroekseweg tot en met de Werfstraat) en zuidelijke deel (Athanasiastraat tot Bornerbroekseweg) gefaseerd ter inzage te leggen. Zo loopt het gehele traject het minste vertraging op.

3D-visualisatie

Letink Design heeft 3D visualisaties gemaakt van de nieuwe straatinrichting. U kunt deze bekijken via de volgende link: www.virtualletink.nl/clients/ntp-dorpsstraat4. Via de link kunt u virtueel op een aantal plekken in de Dorpsstraat gaan staan om van daaruit zowel de bestaande als de nieuw ontworpen situatie te bekijken.

Co-creatiegroep

In september 2019 is er op basis van aanmeldingen een co-creatiegroep samengesteld bestaande uit ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Dorpsstraat. De eerste ideeën voor de vernieuwde Dorpsstraat staan inmiddels op papier. De co-creatiegroep werkt samen met landschapsarchitect Oosterink aan het ontwerp van een vernieuwde Dorpsstraat. Stap voor stap wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp zodat de vernieuwde Dorpsstraat echt een project van en voor Enter wordt.

Samen werken aan mooie Dorpsstraat

Voor de herinrichting van de Dorpsstraat is aannemer NTP uit Enschede geselecteerd. Samen met de gemeente zijn zij de kartrekkers van het project. Zij werken samen met een co-creatiegroep die bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van de Dorpsstraat. Landschapsarchitect Oosterink begeleidt het co-creatieproces door de wensen en ideeën uit te werken in een ontwerp.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Dorpsstraat? Dat kan via deze website of de omgevingsapp van aannemer NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de app store als u zoekt op: Dorpsstraat Enter. Heeft u vragen of suggesties over de herinrichting van de Dorpsstraat? Dan kunt een mail sturen naar bouwteamenter@gmail.com.