14 maart 2018: 50e Boomfeestdag gemeente Wierden

Dit item is verlopen op 01-03-2019.

Leerlingen uit groep 7 en 8 uit de gemeente Wierden planten bomen bij de klimkuil.

58 leerlingen van de Sjaloomschool en Het Laar gaan, gewapend met een schop en laarzen, aan de slag bij de klimkuil aan de Dokter G.H. Beensweg in Wierden. Samen met de gemeente Wierden zorgen zij tijdens de Boomfeestdag op woensdag 14 maart ervoor dat Wierden weer een stukje groen rijker is. Er komen 50 nieuwe bomen in het gebied te staan.

50e editie, 50 nieuwe bomen

Vijftig is een symbolisch getal, omdat dit jaar gemeente Wierden voor de 50e keer meedoet aan de Boomfeestdag. Nationaal is het zelfs de 60e editie. De 50 bomen planten de kinderen natuurlijk niet alleen. Gedeputeerde Hester Maij (van de Provincie Overijssel), Mathijs Nijboer (Directeur Natuur en Milieu Overijssel), wethouder Dianne Span en wethouder Nico Lansink, helpen ze hier ook bij. De eerste boom plant de wethouder Lansink en Mathijs Nijboer samen met 2 kinderen.

Programma

Om 09:30 uur ontmoeten de leerlingen van de Sjaloomschool en Het Laar gedeputeerde Hester Maij, Mathijs Nijboer en wethouders Dianne Span en Nico Lansink. Dianne Span houdt een kort welkomstwoordje bij de klimkuil. Ook wordt er een gedicht onthuld door gedeputeerde Hester Maij ter afronding van de klimkuil. Het gedicht krijgt een speciale plek op deze locatie. Hierna wordt rond 10:00 uur de eerste boom geplant door wethouder Nico Lansink en Mathijs Nijboer samen met 2 kinderen. Daarna gaan alle kinderen zelf aan de slag. Rond 11.30 uur, nadat de kinderen iets lekkers hebben gekregen, fietsen ze weer terug naar school.

Maak ’t Buiten Beter!

Dit jaar is het jaar thema: ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!’ Kinderen zijn graag buiten. Maar… hoe lang kan dit nog met deze klimaatproblematiek? Het wordt nu echt tijd om wat te doen! Want bomen zijn goed voor ons klimaat en onze gezondheid. Daarnaast geven bomen ook schaduw, zorgt het voor minder uitdroging van de grond en minder wateroverlast. Maar ook wil de gemeente door het planten van bomen kinderen natuur- en milieueducatie geven.

Gemeente zoekt deelnemers Boomfeestdag 1968

Iedereen is welkom. Maar omdat het de 50e Boomfeestdag is nodigt de gemeente Wierden vooral de mensen uit die bij de eerste Wierdense Boomfeestdag aanwezig waren. Dit was op 3 april 1968. De gemeente Wierden wil graag weten wie er aanwezig was bij de eerste Boomfeestdag en die ook graag bij deze 50e editie aanwezig willen zijn. Deze mensen kunnen de gemeente mailen via secretariaat@wierden.nl. Natuurlijk zijn andere geïnteresseerden ook welkom, aanmelden is dan niet nodig.

Reacties (0)