Alternatieve viering 4 en 5 mei

Dit item is verlopen op 25-05-2020.

Ondanks het coronavirus staan 4 en 5 mei stil bij onze vrijheid

Vanwege de maatregelen die er gelden rondom het coronavirus is het niet mogelijk om de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei op gebruikelijk wijze te vieren. De gemeente Wierden en de stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter hebben een alternatief programma opgesteld.

Op 4 mei roepen wij u op om, gedurende de hele dag, de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Het college van burgemeester en wethouders zal namens alle inwoners een krans leggen op de gebruikelijke plekken in Wierden, Enter, Hoge Hexel en Notter. Aan het eind van de dag verschijnt er een videoboodschap op www.wierden.nl/4mei waarin u de kranslegging kunt zien en het college stilstaat bij hen die het leven lieten in tijden van oorlog.

Wij sluiten ons aan bij de landelijke oproep aan trompettisten om twee minuten voor acht uur het taptoesignaal te blazen. Dit wordt gevolgd door twee minuten stilte. Aansluitend wordt het volkslied gezongen. Als gebaar aan allen die gevallen zijn voor onze vrijheid, vragen we u om vanaf 21.00 uur een brandende kaars voor uw deur te plaatsen.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei zullen in onze gemeente om 8.00 uur de kerkklokken luiden als teken om de bevrijding van Nederland te vieren. Wij vragen u om de Wierdense bevrijdingsvlag of de nationale driekleur massaal uit te hangen om zo de bevrijding te vieren!

Reacties (0)