Begin op tijd met aanvraag nieuw rijbewijs

Dit item is verlopen op 18-06-2020.

Weet u wanneer uw rijbewijs verloopt? Het  aanvragen van een nieuw rijbewijs kan in sommige gevallen namelijk wel meer dan een half jaar duren.

Het is verstandig om te controleren wanneer uw rijbewijs verloopt zodat u ruim op tijd een nieuwe kan aanvragen.

Voor wie duurt het extra lang?

Mensen die een gezondheidsverklaring moeten inleveren voordat zij een nieuw rijbewijs kunnen aanvragen, moeten rekening houden met een lange verwerkingstijd van hun gegevens. Bent u ouder dan 75 jaar op het moment dat uw rijbewijs verloopt of heeft u een vrachtwagenrijbewijs, dan heeft u zo’n gezondheidsverklaring nodig. Het is dan verstandig om tijdig te beginnen met uw aanvraag.

Waarom duurt het zo lang?

Het CBR regelt de verwerking van gezondheidsverklaringen en beoordelen of iemand rijgeschikt is. Het CBR moet dus eerst akkoord geven voordat de gemeente een aanvraag kan indienen. Door grote achterstanden loopt het CBR erg achter met het verwerken van de verklaringen waardoor mensen soms maanden moeten wachten op een reactie.

Ons advies is daarom om tijdig te beginnen met het aanvragen van uw nieuwe rijbewijs als u een gezondheidsverklaring nodig heeft. De gezondheidsverklaring blijft een jaar geldig en heeft geen invloed op de geldigheid van uw rijbewijs. De nieuwe geldigheidsdatum van uw rijbewijs gaat pas in op de dag dat u uw nieuwe rijbewijs aanvraagt bij loket Burgerzaken in het gemeentehuis.

Weten wat u precies moet doen voor het aanvragen van uw rijbewijs? Kijk voor meer informatie op www.wierden.nl/rijbewijs of neem contact op met loket Burgerzaken via 0546-580 834.

Reacties (0)