Bladkorven keren terug in straatbeeld

In het najaar van 2018 keren de bladkorven weer terug in het straatbeeld van de gemeente Wierden. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan een veelgehoorde wens van de inwoners.

De gemeente gaat in het najaar bladkorven plaatsen op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan. Inwoners kunnen de bladkorven gebruiken om bladafval te verzamelen, waarna het wordt opgehaald door de gemeente.

In 2015 verdwenen de bladkorven uit het straatbeeld omdat de gemeente moest bezuinigen. Er kwamen toen veel reacties van mensen die de bladkorven misten. “En dat is eigenlijk niet veranderd”, aldus wethouder Nico Lansink. “Dat zien we elk najaar op social media en dat bleek ook uit de enquête over groenbeheer die we in de zomer van 2017 hebben gehouden.”

“Mensen willen zelf hun omgeving netjes en bladvrij houden, en de gemeenteraad wil mensen ook die mogelijkheid bieden”, vertelt Lansink. “Vanaf 2018 zou dat moeilijker worden, omdat het gft-afval in minder vaak wordt opgehaald dan voorheen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dat de bladkorven terug komen. We waarderen het dat mensen bladeren opruimen en dat willen we ook stimuleren.”

Meedenken

De bladkorven komen niet automatisch terug op de plek waar ze vroeger stonden. De gemeente gaat met inwoners in gesprek over het bladvrij maken straat en stoep en zal hen dan ook vragen om mee te denken over goede plekken voor bladkorven.

De terugkeer van de bladkorf maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen om de kwaliteit en waardering van het groen te verbeteren. Daarvoor komt er een verbeterplan, waar inwoners ook bij betrokken worden.

Reacties (3)

Door Bert Ottink, 08 06 2018 om 17:52
L.S.,

Ik ben - niet als enige - bijzonder content met dit voornemen. Kunnen wij al aangeven waar dergelijke korven gewenst zijn, of komt dit op een later moment

Met vriendelijke groet,
Bert ottink.
Door Klein Nagelvoort, 10 07 2018 om 10:12
Ik zou de bladkorf graag aan de kupersweg willen
er staan veel gemeentelijke bomen.
Door Henk kuipers, 20 09 2018 om 20:17
Beste Allemaal,

Ik had het al gehoord maar wat een super idee om de bladkorven weer te plaatsen. Ben zelf een bewoner van de Grote Maatweg 6 D te wierden.
Rondom mijn woning staan 6 grote gemeentebomen. Een van deze bomen kent zijn bladerdak voor zeker de helft boven mijn tuin. Toen de bladkorven er nog waren moest ik elke herfst met wel 40 vuilniszakken vol met blad richting de bladkorf die ongeveer 150 meter verderop stond. Ondanks de afstand was ik er wel erg blij mee omdat je na het opruimen van het blad er ook gelijk vanaf was. Ben wel eerlijk te zeggen dat het een enorme klus was want ik had ook nog 5 andere bomen om het blad van op te ruimen. Daarnaast ben ik in de omgeving ook de enigste die zoveel bladafval heeft omdat het leek dat ik de enigste was die het aan het opruimen was. Ik hoorde soms van mijn omgeving, daar heb je onze vuilnisman ook weer. Uiteraard bedoeld als grap maar goed. Mijn vraag. Ik las dat je ook mocht meedenken waar bladkorven mogen staan. U voelt hem al aankomen maar ik zou het geweldig vinden dat er nu ook eens een bladkorf mag staan onder die boom waar het meeste blad van afvalt in mijn tuin. Deze boom staat op de grond van de gemeente en rondom de boom groeit gras waarop deze bladkorf prima kan staan. Ik zou zeggen, onder genot van een kop koffie bij mij thuis, kom de situatie eens bekijken. Ik woon op Grote Maatweg 6 D, 7642 VH te Wierden. Mijn mobiele nummer is 06-20402074. Aarzel niet en bel gerust. Alvast bedankt en fijn dat u mijn verhaal wilde aanhoren. Groeten, Henk Kuipers.

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i q e k u g e w i h e c a x a
Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 10 staan. (verplicht)