Bodemonderzoek bij twee speelplaatsen in Enter

Op 11 februari wordt een bodemonderzoek uitgevoerd om te kijken of er asbest in de grond aanwezig is.

Er zijn geen directe aanwijzingen dat er daadwerkelijk asbest in de grond zit, maar om dit met zekerheid te kunnen uitsluiten wordt er onderzoek uitgevoerd rondom de speelplaatsen. Het gaat om de speelplaats bij de Berghorst en een speelplaats ter hoogte van de Brinkstraat 3-5.

Waarom een bodemonderzoek?

Op basis van informatie bij de gemeente Wierden heeft het Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) historisch onderzoek laten uitvoeren. Een onderzoeksbureau onderzoekt dan welke activiteiten in het verleden hebben plaatsgevonden op een terrein. En hoe groot de kans is dat hierdoor de bodem verontreinigd is. Uitkomst van dit onderzoek is dat er geen aanwijzingen zijn voor bodemverontreiniging. Toch gaan we voor de zekerheid een verkennend bodemonderzoek doen in en rond de speelplaats. Het doel van het bodemonderzoek is uit te sluiten dat op de locatie van de speelplaats asbest aanwezig is.

Een gecertificeerd onderzoeksbureau voert het onderzoek naar de aanwezigheid van asbest uit. Er worden op een aantal plaatsen in het speelterrein gaten geboord en/of sleuven gegraven. Op die manier kan het onderzoeksbureau bepalen of er te veel asbest in de grond zit. De medewerkers die het onderzoek uitvoeren dragen beschermende kleding.  Als er tijdens het onderzoek toch asbest wordt gevonden, dan levert dat geen direct gevaar voor uw gezondheid op. Dat asbest bevindt zich dan nog onder de oppervlakte waardoor er geen acuut risico voor de gezondheid bestaat. Mocht er asbest aanwezig zijn, dan geeft Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) de opdracht het asbest op te ruimen.

Over Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS)

Voor de uitvoering van dit onderzoek krijgt de gemeente ondersteuning van Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS). Projectbureau BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten Wierden, Borne, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Haaksbergen, Twenterand en Hof van Twente. Het projectbureau is gevestigd in het gemeentehuis van Hof van Twente. Doel van het projectbureau is om uw leefomgeving zo asbestvrij mogelijk te maken en daarmee schoon en veilig. Mocht er toch asbest boven de norm aangetoond worden dan helpt BAS de gemeente direct om het ook te laten verwijderen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Projectbureau BAS via de website https://www.bodemasbestsanering.nl/.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e g o m i h e q u v a b a s o