Boomfeestdag woensdag 3 april!

Dit item is verlopen op 04-04-2019.

Leerlingen Kluinveenschool maken Wierden een stukje groener

Helaas is door het slechte weer de Boomfeestdag op woensdag 13 maart verplaatst naar woensdag 3 april. Een groep van 24 leerlingen (groep 7 en 8) van de Kluinveenschool gaat er voor zorgen dat het terrein naast de begraafplaats aan de Vriezenveenseweg in Wierden weer mooie beplanting krijgt. De leerlingen gaan met een schop en laarzen samen aan de slag. Wethouder Johan Coes komt de kinderen daarbij helpen.

Er komen 7 bomen te staan waaronder één tamme kastanje als herinneringsboom. Verder planten ze drie berkenbomen en drie kersenbomen. Verder worden er maar liefst 270 struiken geplant waaronder een krent, meidoorn, lijsterbes en kornoelje. Wierden wordt zo een stukje groen rijker!

Programma

Om 10.30 uur ontmoeten de leerlingen van de Kluinveenschool wethouder Johan Coes op het terrein naast de begraafplaats aan de Vriezenveenseweg in Wierden. De wethouder houdt daar een korte toespraak en plant met de kinderen de eerste boom. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met het planten. Rond 11.45 uur, nadat de kinderen iets lekkers hebben gekregen, gaan ze weer terug naar school.

Geïnteresseerden die graag willen kijken zijn van harte welkom.

Reacties (0)