Burgemeester: aandacht voor elkaar

Afbeelding burgemeester Doret Tigchelaar

(Datum: 13 oktober 2020)

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

De laatste twee weken voelden weer even zoals afgelopen voorjaar, toen er hard moest worden ingegrepen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De aantallen besmettingen lopen snel op en de druk op de ziekenhuiszorg neemt in rap tempo toe, zo ook in Twente. De landelijke maatregelen zijn aangescherpt, maar het kabinet is zoekende naar de juiste manieren om het virus in bedwang te houden en tegelijkertijd de economie zo min mogelijk raken. Een lastige balans, waarbij voor iedere maatregel wel een voor- of tegenargument is.

Ik merk dat deze discussies helaas niet altijd leiden tot duidelijke en eenduidige maatregelen waardoor de twijfels over het nut en de noodzaak toenemen. Toch doe ik, als uw burgemeester, een beroep op u om de landelijke adviezen op te volgen ook al zijn ze niet verplicht. Laten we als inwoners van de gemeente Wierden onze verantwoordelijkheid nemen in de bestrijding van het virus door een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Laten we dit ‘gewoon’ gaan vinden en ervoor zorgen dat we er altijd een bij ons hebben. In het gemeentehuis ziet u dit ook. De medewerkers op het publieksplein dragen mondkapjes en we vragen u, als bezoeker, om hetzelfde te doen als u bij ons langskomt. Het is een extra basisregel die ons allen helpt om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, want het is de combinatie van maatregelen die leidt tot succes.

Het volhouden van de basisregels wordt steeds lastiger, helemaal nu het openbare leven zich vanwege het seizoen steeds meer naar binnen verplaatst. In maart keken we uit naar het voorjaar in de hoop dat de verspreiding van het virus zou afnemen, nu zien we op tegen de winter omdat we niet weten wat ons te wachten staat. Het is daarom extra belangrijk om aandacht voor elkaar te houden en af en toe even stil te staan bij de moeilijke situatie waarin we ons bevinden. Met die gedachten heb ik vorige week samen met collega-burgemeester Gerritsen bloemen gelegd bij het crematorium in Almelo om ons medeleven te betuigen aan de nabestaanden die in deze bizarre tijd afscheid hebben moeten nemen van een dierbare.

Aandacht geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid vind ik belangrijk in deze tijd. Het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ helpt ons daarbij. Ken jij een mooi initiatief? Deel het op www.aandachtvoorelkaar.nl en inspireer anderen. Een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje. We kunnen veel voor elkaar doen en er voor zorgen dat we elkaar blijven vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.

Doret Tigchelaar,
burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 12 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a d i q a h a z i g u j e x a