Burgemeester: bewondering voor hoe iedereen zich aanpast

(Datum: 24 maart 2020) Blijf ook denken aan onze ouderen.

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

In een paar dagen kan de wereld er op eens heel anders uit zien. Dat hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt. Hoewel het de eerste dagen wennen was voor iedereen, zie ik dat steeds meer mensen een manier weten te vinden hun leven aan te passen aan deze nieuwe werkelijkheid. Daar kijk ik met ontzettend veel bewondering naar.

Zo werd vorige week duidelijk dat ook de scholen hun deuren moesten sluiten. Hoewel dat besluit al een paar dagen in de lucht hing, moest met man en macht gewerkt worden om alles in goede banen te leiden. Want de scholen voor een aantal weken sluiten, dat betekent nogal wat. Hoe zorgen we er voor dat kinderen geen grote achterstanden oplopen? Kunnen we op afstand lesgeven? Hoe gaat het met de eindtoets van groep 8? En, wat doen we met kinderen van ouders die niet thuis kunnen blijven omdat ze moeten werken?

De afgelopen dagen hebben de scholen, kinderopvangcentra en medewerkers van de gemeente veel contact met elkaar gehad om goede noodopvang te bieden voor kinderen van ouders in vitale beroepen. Het is dan ook fantastisch dat sinds deze week de noodopvang voor deze kinderen gezamenlijk is geregeld. Ik ben ontzettend trots op iedereen die zich hiervoor heeft ingezet! Met elkaar doen we er alles aan om de basis van onze samenleving, zo goed en zo kwaad als het gaat, draaiende te houden.

De prioriteiten worden verlegd naar wat ├ęcht belangrijk is: zorgen dat zo min mogelijk kwetsbare mensen ziek worden. En dat heeft soms zeer ingrijpende gevolgen, zoals het besluit om de verpleeghuizen te sluiten voor bezoekers. Dat is een maatregel die mij ontzettend aangrijpt en ik wil dan ook aan alle ouderen in onze gemeente laten weten dat ik aan u denk. Ik wens u allen de komende tijd veel sterkte toe en hoop dat u op andere manieren toch in contact kunt blijven met uw naasten.

Aan een ieder zou ik willen vragen om eens wat vaker te bellen, een kaartje te sturen of tekening in de bus te doen om zo aan onze oudere te laten weten dat we aan ze denken. Want om deze moeilijke tijden door te komen is het belangrijk  om te blijven omkijken naar elkaar!

Doret Tigchelaar,

Burgemeester gemeente Wierden       

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e l e f e j i f i w i n a w u