Burgemeester: blijf kijken naar wat er wel mogelijk is

Afbeelding burgemeester Doret Tigchelaar

(Datum: 2 december 2020)

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

Het is alweer december. De traditionele feestmaand is begonnen maar de laatste weken van het jaar zullen toch een stuk minder feestelijk zijn dan anders. Ik merk om me heen dat iedereen behoefte heeft aan de gezelligheid die de decembermaand met zich meebrengt. We hebben weer iets om naar uit te zien, ook al is onzeker hoe we de aankomende feestdagen kunnen invullen. Want hoe het de komende weken ook gaat met de coronacijfers, er zullen in meer of mindere mate maatregelen blijven gelden. Toch vind ik het belangrijk om te blijven kijken naar wat er wél mogelijk is en er met elkaar het beste van te maken.

De afgelopen weken heb ik bijvoorbeeld van heel veel kinderen tekeningen mogen ontvangen voor Sinterklaas. Normaal gesproken komt hij natuurlijk zelf de tekeningen ophalen, maar ook voor Sinterklaas is het een moeilijk jaar. Daarom hebben alle burgemeesters hem een handje geholpen met het verzamelen van de tekeningen en heb ik die aan hem gegeven. Zo hoefde hij niet alle huizen langs maar kon hij toch genieten van alle tekeningen die de kinderen voor hem hebben gemaakt. Met Pakjesavond voor de deur reken ik ook op uw creativiteit. Geniet met elkaar maar zorg er voor dat u dit jaar een coronaproof Sinterklaasavond tegemoet gaat.

Het virus is nog steeds onder ons en dat zal ook zo zijn tijdens de Kerstdagen en de viering van Oud & Nieuw. Dat zal voor veel families betekenen dat Kerst niet met iedereen tegelijk kan worden gevierd of dat sommige familieleden niet aanwezig kunnen of willen zijn vanwege hun zwakke gezondheid. Respecteer elkaars keuzes daarin en ga met elkaar op zoek naar wat er met de dan geldende regels wel kan. Ga op een ander moment langs, laat iets leuks of lekkers bezorgen bij een ander, kijk naar de digitale mogelijkheden of vier in verschillende groepjes het Kerstfeest.

Zo zoeken we binnen de gemeente ook naar manieren om de jaarwisseling leuk en veilig te vieren. Het traditionele carbidschieten mag, maar wel met een beperkte groep en uiteraard op anderhalve meter afstand. Onze jongerenwerkers gaan samen met de jongeren bedenken hoe zij op passende wijze 2021 kunnen inluiden. Met elkaar gaan ze op zoek naar kleinschalige alternatieven die passen bij de coronaregels. En zo moeten we met elkaar het beste van deze bijzondere decembermaand maken. Ik wens u in ieder geval alle goeds voor de komende weken. Geniet van wat er kan en blijf gezond!

Doret Tigchelaar
Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u d i d u z i j e q a b o f o