Burgemeester: de vlag symboliseert gevoel van samen één

Ik denk aan iedereen die zich onverminderd heeft ingezet voor de viering van 75 jaar vrijheid

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

Ik weet niet of u het ook merkt, maar in deze onzekere tijden waarin we beperkt worden in onze bewegingsvrijheid en we niet weten wat ons de komende weken nog te wachten staat, voel ik dat we blijven zoeken naar verbinding. En in onze gemeente is één blik naar buiten voldoende om het symbool  te zien dat die zoektocht samenvat: de vlag.

De rood-wit-blauwe ‘vier de vrijheid’-vlaggen, met verwijzingen naar iconische monumenten en memorabele gebeurtenissen uit onze gemeente, krijgen in deze tijden veel meer waarde. Iedere keer als ik naar het gemeentehuis rijd en al die vlaggen zie, voel ik het weer. Het is een manier om aan elkaar te laten weten dat we samen één zijn, in een tijd waarin we niet samen kunnen zijn.

Hoewel het als burgemeester fantastisch is om die saamhorigheid in deze vreemde tijden te voelen, denk ik ook aan iedereen die zich onverminderd heeft ingezet voor de viering van 75 jaar vrijheid. De  vele herdenkingen, lezingen, wandelingen en de speciale dorpsquiz waar zovelen zich – net als ik – op hadden verheugd kunnen allemaal niet doorgaan. En inmiddels zijn het vliegtuig en de parachutes waaraan in onze eigen schuur door de hele buurt zo hard aan is gewerkt, verplaatst naar de zolder van de schuur om hopelijk over een jaar weer tevoorschijn te halen. Want ook de lichtjesroute, die ons de komende weken zou herinneren aan de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, is verplaatst.

Het is een wrede conclusie dat we in het jaar dat we 75 jaar vrijheid uitbundig zouden vieren, ervaren wat het is om te worden beperkt in onze vrijheid. Maar het brengt ook een nieuwe kracht in ons naar boven. We vinden elkaar in een gevoel van samen één. Laten we dat gevoel vasthouden en volgend jaar met net zoveel overgave de vrijheid vieren!

Doret Tigchelaar,

Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e z i b o c a l e s i n a f i