Burgemeester: de zomervakantie is voorbij

Afbeelding burgemeester Doret Tigchelaar

Datum: 27 augustus 2020

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Ik hoop dat u ondanks alles in goede gezondheid heeft kunnen genieten van de afgelopen zomermaanden. Een zomer die regenachtig begon en uiteindelijk resulteerde in een ontzettend lange hittegolf. Gelukkig kunnen we ook dichtbij huis genoeg verkoeling vinden en zag ik veel mensen genieten aan Het Lageveld of langs de Regge.

Maar het was vooral een zomer waarin het aantal coronabesmettingen in ons land weer gestaag is toegenomen en dat baart mij toch wel zorgen. Waar in eerste instantie het virus vooral in de Randstad opdook, zien we nu ook een flinke stijging van het aantal besmettingen in Twente. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD weten we dat de besmettingen in Twente veelal te herleiden zijn naar teruggekeerde vakantiegangers en kleine samenkomsten met familie en vrienden.

Het zijn precies die situaties waarvoor premier Rutte afgelopen week waarschuwde en waarop extra maatregelen en adviezen zijn aangekondigd. Het is ontzettend vervelend, maar het is wel nodig. En ook al zijn we er allemaal klaar mee, we moeten met elkaar waakzaam blijven voor het virus om te voorkomen dat er nog strengere maatregelen worden genomen. Dus ben je in een gebied geweest waarvoor code oranje geldt? Neem dan je verantwoordelijkheid en ga in quarantaine. Heb je iets te vieren of behoefte aan gezelschap? Doe dit in beperkte kring. Nodig maximaal zes mensen uit en houd afstand tot elkaar of wijk uit naar een horecagelegenheid.

Wijs niet naar elkaar, maar kijk naar wat je zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen. Houd je aan de regels die er gelden in winkels, in de horeca en op straat. Tot slot wil ik u graag wijzen op de coronamelder-app voor uw mobiele telefoon. Als u de app gebruikt, ontvangt u een berichtje op het moment dat u langer dan 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die corona blijkt te hebben. Hoe meer mensen deze app downloaden, hoe groter het effect. Zo kunnen we met elkaar het virus onder controle krijgen en zorgen dat we niet opnieuw in dezelfde situatie komen als vier maanden geleden.

Doret Tigchelaar
burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e z i s e v a n e x a j u r u