Burgemeester en wethouders doen mee aan Gebakjesactie

Dit item is verlopen op 06-10-2019.

“Een praatje maken en een gebakje eten kan al veel betekenen”

Op donderdag 3 oktober en vrijdag 4 oktober 2019 gaat het Wierdense college van B&W met een gebakje op bezoek bij mensen in de gemeente Wierden die zich eenzaam voelen. Ze doen mee aan de Gebakjesactie, die tijdens de Week van de Ontmoeting wordt gehouden.

De gebakjesactie wordt voor de tweede keer gehouden in de gemeente Wierden. Het is de bedoeling dat mensen op 3 en 4 oktober een bezoekje en een gebakje brengen aan iemand die veel alleen is. Wie meedoet aan de actie, kan gratis twee gebakjes ophalen.

De burgemeester en wethouders van de gemeente Wierden hebben zich meteen aangemeld toen ze over de actie hoorden. “Ik vind het een mooi initiatief”, vertelt burgemeester Doret Tigchelaar. “En ik hoop dat er dit jaar weer veel mensen meedoen aan de Gebakjesactie, want er zijn ook veel mensen die zich regelmatig eenzaam voelen – van alle leeftijden. Een praatje maken en een gebakje eten kan dan al veel betekenen voor iemand .”

Aanmelden

Wie mee wil doen aan de Gebakjesactie, kan zich tot en met vrijdag 27 september aanmelden door een mail te sturen naar wijksaam@wierden.nl.

Aanmelden

De gebakjes kunnen op 3 en 4 oktober tussen 9:00 - 10:00 uur worden opgehaald bij Stichting De Welle aan de dr. G.H. Beensweg in Wierden of bij de Rabobank aan de Bornerbroekseweg in Enter.

De gebakjesactie wordt mede mogelijk gemaakt door Bakker Nijkamp, Evenmens, Hedifonds, Mantelzorghulp Rijssen, gemeente Rijssen-Holten, gemeente Wierden, Rabobank, Reggesteyn Rijssen, Viavie Welzijn, Wijksaam.

Reacties (0)