Burgemeester: het is bijna zomervakantie

Afbeelding burgemeester Doret Tigchelaar

Datum: 30 juni 2020

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

De zomervakantie staat voor de deur. Een periode waarin we even afstand kunnen nemen van het werk, kunnen genieten van het fijne weer en tijd maken voor zaken waar we onszelf anders misschien geen tijd voor gunnen. Toch zullen de aankomende weken voor ons allemaal anders zijn dan we gewend zijn. Want hoewel het aantal coronabesmettingen blijft afnemen en er steeds meer kan en mag, zal het een bijzondere zomer worden waarin we ons moeten blijven aanpassen aan de beperkingen die er zijn.

Desondanks zie en hoor ik om mij heen vele positieve geluiden over de naderende zomerperiode. Drenthe en Zeeland zijn opeens veelgehoorde vakantiebestemmingen, net als de Waddeneilanden en de Veluwe. Maar ook een vakantie vanuit eigen huis biedt vele mogelijkheden. Daar ga ik zelf de komende weken ook achter komen, want voor mijn favoriete vakantiebestemming (het Verenigd Koninkrijk) geldt voorlopig dat alleen ‘noodzakelijke reizen’ zijn toegestaan. Dus ga ik volop genieten van al het moois dat Twente te bieden heeft. Iets waar ik gedurende het eerste jaar van mijn burgemeesterschap te weinig aan toe ben gekomen.

Wat daarbij natuurlijk ook fijn is, is dat er vanaf 1 juli weer meer mogelijk is. Een buitenconcert, naar de kermis of even slenteren over een braderie. Daarbij wil ik wel opmerken dat grotere evenementen niet direct kunnen worden gehouden omdat er eerst een vergunning moet worden verleend. Uiteraard doen wij ons best om aanvragen zo snel mogelijk te behandelen, maar er is afstemming met meerdere partijen nodig om evenementen veilig te laten verlopen. Daarvoor vraag ik uw begrip.

Zolang de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen, is er deze zomer veel mogelijk. Die afstand houden tot elkaar is onwennig en in sommige situaties best onhandig. Maar afstand houden en elkaar de ruimte geven zijn wel de voorwaarden die het mogelijk maken om van de zomerse periode die voor ons ligt te kunnen genieten. Dus laten we ons daar aan houden.

Bent u van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan? Zorg dan dat u goed voorbereid op reis gaat. Welke lokale regels gelden er in het land van bestemming en welke extra maatregelen moet u eventueel nemen? Wat u ook gaat doen deze zomer, gebruik uw gezond verstand en accepteer de regels die gelden op de plek waar u bent. Dan maken we er, ondanks alles, een mooie zomer van.

Dit was voorlopig mijn laatste brief aan u. Ik wens u allen een hele fijne zomer toe. Ga wijs op reis en blijf gezond!

Doret Tigchelaar
Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 14 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u x o j a q o w u h i k a h i