Burgemeester: houd je aan de basisregels

Afbeelding burgemeester Doret Tigchelaar

(Datum: 26 januari 2021)

Beste inwoners,

Het hing al een tijdje boven ons hoofd, maar afgelopen week werd dan definitief duidelijk dat de lockdown  waarin we ons sinds half december bevinden verder is aangescherpt. Een avondklok en nog minder visite. Het is absoluut geen leuke boodschap, maar in mijn ogen wel noodzakelijk. De boodschap is duidelijk: blijf thuis en zoek elkaar niet op! Het is een feit dat 85% van de besmettingen thuis plaats vindt, 10% op het werk en 5% in andere omstandigheden of situaties.

Natuurlijk is het lastig te bevatten. Aan de ene kant is er een afname van het aantal besmettingen te zien en aan de andere kant worden er nog strengere en zeer ingrijpende maatregelen ingesteld. De harde conclusie is dat de afname simpelweg niet snel genoeg gaat. Daarnaast liggen er besmettelijkere varianten van het coronavirus op de loer die de komende maanden waarschijnlijk de overhand krijgen waardoor de aantallen nieuwe besmettingen weer toenemen. Het zijn signalen die ik uiterst serieus neem en over wakker lig.

De afgelopen maanden hebben we allemaal ervaren dat het virus dichterbij komt. Iedereen kent wel iemand die het virus heeft doorgemaakt, in het ziekenhuis moest worden behandeld of misschien wel is overleden aan de gevolgen van corona. Het zijn ontzettend verdrietige verhalen die me keer op keer aangrijpen.

Juist door die verhalen zou het niet nodig moeten zijn dat ik u opnieuw vraag om u aan de basisregels te houden, maar toch ga ik het doen. Ook al is het lastig. Want ook ik voel dat alles wat het leven de moeite waard maakt, nu even niet kan. Laten we ons echter steeds voorhouden dat het tijdelijk is. We moeten geduld hebben en beseffen dat ons aan de basisregels houden de snelste manier is om weer terug te keren naar een samenleving waarin weer meer mogelijk is.

Dus daarom nogmaals mijn oproep aan u, beste inwoners van de gemeente Wierden. Werk thuis als het kan, blijf thuis als je je ziek voelt en laat je testen, houd afstand, ontvang maximaal één iemand op bezoek, draag een mondkapje waar nodig, vermijd drukte, blijf binnen na negen uur en doe dat ook écht. Laten we nog beter ons best doen. Alleen dan krijgen we corona onder controle.

Doret Tigchelaar
burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o p e m a p u p i z o l i l e