Burgemeester: houd rekening met regels horeca

(Datum: 26 mei 2020)

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

Vorige week liet premier Mark Rutte ons weten dat de aangekondigde versoepelingen ook daadwerkelijk door kunnen gaan. Een fijn vooruitzicht waar we met elkaar lang naar uit hebben gekeken. Vanaf 1 juni mogen de culturele instellingen weer open, de middelbare scholen starten weer met fysieke lessen en de horeca mag weer gasten ontvangen. Dit alles gebeurt uiteraard met de nodige aanpassingen om te voorkomen dat het coronavirus opnieuw oplaait.

Ook in onze gemeente zijn de horecaondernemers druk bezig met de voorbereidingen om hun zaak te heropenen. De afgelopen weken  heb ik tal van creatieve acties van horecaondernemers voorbij zien komen om er binnen de regels het beste van te maken. Vanaf juni wordt opnieuw hun creativiteit getest want ondanks dat zij hun deuren weer mogen openen voor gasten, blijven er beperkingen aan wat kan en mag. Ik wil u daarom vragen om, als u een terrasje pakt of uit eten gaat, u aan de richtlijnen te houden die de ondernemer hanteert. Alleen op die manier kunnen zij hun zaak openen en kunnen zij op een verantwoorde manier hun werk blijven doen.

Naast de aangekondigde versoepelingen, richtte de premier zich in zijn persconferentie ook tot de jeugd. De jeugd heeft zich de afgelopen maanden bijzonder veerkrachtig getoond en veel moeten laten ter bescherming van de oudere en zwakkere medemens. Het is niet niets om in een levensfase waarin ontdekken, ontplooien en ontwikkelen centraal staan, zulke vrijheidsbeperkingen opgelegd te krijgen. Helemaal nu we weten dat we nog wel een tijd met het coronavirus moeten leven, is het tijd om de behoefte van de onze jeugd meer ruimte te geven in de manier waarop we onze samenleving inrichten.

Binnenkort wil ik dan ook in gesprek met kinderen en jongeren uit onze gemeente. Ik wil van hen graag weten hoe ze deze tijd ervaren, waar ze tegenaanlopen en wat ze graag anders zouden zien. Ik kan niet beloven dat ik aan alle wensen tegemoet kan komen, maar ik vind het wel heel erg belangrijk om te weten wat er leeft bij de jongere generatie. Hoe kijken zij aan tegen de stappen die er genomen worden en welke mogelijkheden zien zij die wij misschien over het hoofd zien? Wanneer en hoe dat precies gaat gebeuren, daarover maak ik later meer bekend, want de jeugd betrekken moet natuurlijk wel coronaproof gebeuren.

Doret Tigchelaar,
Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e d a r i r a s e h u q o p o