Burgemeester: kijk naar elkaar om!

Laten we er samen het beste van maken en help elkaar waar het kan.

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

We bevinden ons op dit moment in een bijzondere tijd. Het openbare leven is voor een groot deel stil komen te liggen door de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen zijn gesloten, caf├ęs en restaurants zijn dicht en iedereen wordt gevraagd om thuis te werken als dat mogelijk is.

Deze maatregelen hebben voor veel mensen grote gevolgen, maar zijn absoluut noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Ik wil dan ook aan iedereen vragen om aan de oproep gehoor te geven: blijf zoveel mogelijk thuis. Het is belangrijk dat we samen onze verantwoordelijkheid nemen zodat zorgverleners hun werk kunnen blijven doen.

In het gemeentehuis doen we dat ook. Het gemeentehuis is in ieder geval tot 6 april gesloten. Mocht het echt noodzakelijk zijn om langs te komen, vragen we u om van te voren even te bellen om te overleggen wat er mogelijk is. De gemeente blijft uiteraard bereikbaar via telefoon en e-mail. De gemeenteraad vergadert de komende weken niet. Alle geplande bijeenkomsten zijn afgelast. De medewerkers van de gemeente werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Als burgemeester leef ik mee met alle inwoners die op welke wijze dan ook getroffen worden door de gestelde maatregelen. Daarnaast spreek ik mijn bewondering uit voor iedereen die zich volop inzet om onze samenleving draaiende te houden. Ook de mooie initiatieven die ontstaan vanuit de samenleving, omarm ik van harte. We weten niet wat ons de komende weken nog staat te wachten, maar laten we er samen het beste van maken en help elkaar waar het kan! Elkaar bezoeken is lastig, maar denk ook aan andere mogelijkheden om naar elkaar om te zien. Een belletje naar opa of oma, een boodschap meenemen voor de buurvrouw of op een andere manier iets doen voor een ander. Zo slaan we ons er samen doorheen. 

Doret Tigchelaar,

Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e r u t u n a r u j e t i j a