Burgemeester: laat het weten als ik iets voor u kan betekenen

(Datum: 14 april 2020) Kent u iemand die behoefte heeft aan contact, laat het weten!

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

Inmiddels is dit alweer de vijfde week dat ik mij tot u richt. Al vijf weken lang wordt ons leven beïnvloed door de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Die maatregelen lijken te helpen, want het aantal mensen dat wordt opgenomen in de ziekenhuizen stijgt minder snel dan vijf weken geleden. Dat komt omdat we met z’n allen ons uiterste best doen om ons aan de opgelegde maatregelen te houden. Ik wil dan ook via deze weg mijn waardering uitspreken. Want hoewel er altijd uitzonderingen zijn, zie en hoor ik van alle kanten dat we met elkaar een goede modus hebben gevonden om met deze lastige situatie om te gaan. Daarbij ook mijn complimenten voor de ondernemers en winkeliers die, met inachtneming van alle richtlijnen, er voor zorgen dat we nog steeds onze boodschappen kunnen doen.

Tegelijkertijd wil ik u er op attent maken dat het in het belang van ons allen is om ons ook de komende tijd te houden aan de regels. Dat het nu de goede kant op lijkt te gaan, zie ik als een steun in de rug om door te gaan op de ingeslagen weg. Want helaas, we zijn er nog lang niet. Het betekent dat wij ons moeten blijven inzetten om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen en er voor te zorgen dat de zorgmedewerkers hun werk kunnen blijven doen. Het voelt misschien soms machteloos, maar zoveel mogelijk binnen blijven en 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren, is het belangrijkste dat we samen moeten blijven volhouden.

Daarnaast is het natuurlijk van belang om te blijven omkijken naar elkaar en oog te hebben voor elkaars verdriet en eenzaamheid. Ook ik wil me graag inzetten voor mensen die het nodig hebben. Als burgemeester weet ik niet precies wie er in onze gemeente ziek is en ik weet ook niet altijd of er iemand is overleden aan de gevolgen van corona. Daarom vraag ik u, om het mij te laten weten als u iemand kent die behoefte heeft aan contact. Ik hoor graag of ik iets kan betekenen voor hen die direct te maken hebben met de gevolgen van corona. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuurssecretariaat (tel.nr. 0546-580 871).

Het zijn moeilijke tijden, maar het is belangrijk dat we samen doorgaan op de ingeslagen weg. Dus blijf elkaar helpen, blijf in contact met elkaar en houd vol.

Doret Tigchelaar,                                                                                                               
Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (1)

Door Jenny Plaggenmarsch, 16 04 2020 om 16:01
Geweldig dat u dat doet. k weet van een ouder echtpaar waarvan hij net vandaag is teruggekeerd uit het ziekenhuis. Zeer ernstig ziek geweest (op I C) en nu thuis verder herstellende van corona.allebei 80+. Zij is natuurlijk ook druk en gespannen en mantelzorgerterwijl ze niet de jongste meer is. Geldt het ook voor hun, dat u er wilt zijn? Dan kan ik hun het telefoonnummer doorgeven.

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 9 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o q a l a c a k i d a h i b o