Burgemeester: neem uw eigen verantwoordelijkheid

(Datum: 12 mei 2020)

Beste inwoners van de gemeente Wierden,

Een nieuwe fase is aangebroken. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden stap voor stap afgebouwd. Deze week zijn de scholen weer geopend, is buiten sporten weer toegestaan voor iedereen, kunnen we weer naar de kapper en pedicure en is de bibliotheek weer open. Dit alles uiteraard op gepaste afstand van elkaar. Dat is ontzettend fijn nieuws en tegelijkertijd voel ik de behoefte een beroep te doen op uw eigen verantwoordelijkheid.

Want hoe fijn het ook is dat de vrijheidsbeperkende maatregelen langzaam worden afgebouwd, het leven is nog lang niet hetzelfde als dat het was voor half maart. Het is van groot belang dat we ons gedisciplineerd houden aan de basisafspraken die er zijn om te voorkomen dat het virus opnieuw om zich heen grijpt. Dat betekent dat we drukke plekken zoveel mogelijk vermijden, we ten alle tijden anderhalve meter afstand houden van elkaar, we zoveel mogelijk vanuit huis werken en dat we thuisblijven met verkoudheidsklachten. Alleen als iedereen daar goed mee omgaat, kunnen de maatregelen stap voor stap versoepeld worden. 

In het gemeentehuis denken we ook na over hoe we onze dienstverlening weer volledig op gang kunnen brengen met inachtneming van de regels. De medewerkers van de gemeente doen hun uiterste best om vanuit een crisisorganisatie hun werk goed te doen. Soms duurt een afhandeling van uw verzoek iets langer dan u verwacht of kan iemand niet bij u thuis langskomen om zaken te beoordelen, waar dit eerder wel gebruikelijk was. Ik wil u vragen om uw begrip. We zijn als organisatie bezig om de dienstverlening weer op het niveau te brengen dat u van ons gewend bent. Tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben, maar samen met u en vanuit gezamenlijke creatieve gedachtes komen we daar uit.

Een gemeentehuis is het huis van en voor iedereen en dat hopen we binnenkort ook weer echt te kunnen zijn. Want een lege publiekshal geeft een trieste aanblik en een gemeenteraadsvergadering zonder publiek mist dynamiek. Hoe het nieuwe normaal er in het gemeentehuis uit zal zien kan ik u nu nog niet precies zeggen, maar dat het anders is dan voorheen is onvermijdelijk. Samen moeten we er het beste van maken en zolang we rekening blijven houden met elkaar heb ik er het volste vertrouwen in dat het ons lukt!

Doret Tigchelaar,
Burgemeester gemeente Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 12 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o p o t i k u d u w u g u d a