Column burgemeester Robben: D-day 21 maart 2018

Portret van burgemeester Robben

Er resteren nog maar een paar weken tot de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 21 maart 2018 is het zover.

De kiezers binnen onze gemeente, ruim 18.800 mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder,  bepalen dan de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad. Op 27 maart nemen we afscheid van de vertrekkende raadsleden. Minimaal 8 van de 19 raadsleden zullen niet terug keren in de raad omdat ze zich niet verkiesbaar gesteld hebben. Op basis van de uitslag van de verkiezingen kan het aantal dat niet terug keert nog verder oplopen. Dit betekent een flinke vernieuwing binnen ons bestuur. 

Op 29 maart 2018 worden de nieuwe raadsleden ge├»nstalleerd en gaan we 4 jaar volop aan de slag met een raad in nieuwe samenstelling. Welbeschouwd een waardevol en effici├źnt proces om op deze wijze de bestuursleden van onze gemeente te kiezen. Maar bovenal vooral een democratisch proces. U bent het immers die met uw stem het hoogste orgaan van de gemeente samenstelt.

Genoeg te kiezen

Er valt genoeg het kiezen. Op de kandidatenlijsten staan 96 personen verdeeld over 5 partijen. Er moeten veel belangrijke keuzes gemaakt worden de komende jaren. Wat te denken bijvoorbeeld van het realiseren van de nieuwbouw van de Passie, de ontwikkelingen op het platteland of noodzakelijke maatregelen op het gebied van duurzaamheid. We onderschrijven de akkoorden van Parijs op dit terrein maar hebben (nog) geen goed doordachte plannen hoe dit te realiseren.

En zo komen er de komende jaren tal van uitdagende vraagstukken voor besluitvorming op de raadsagenda. Vraagstukken die om inzicht, wijsheid en betrokkenheid vragen. Vraagstukken waar u ongetwijfeld ook iets van vindt.

Met uw stem op 21 maart 2018 geeft u richting aan de bestuurlijke keuzes voor de komende jaren. U zou wel gek zijn als als u daar geen gebruik van maakt. 21 Maart democratie dag, doen dag.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a q i l a z a b u z o j u j i
Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 11 staan. (verplicht)