Column burgemeester Robben: Geen slingers aan de wand

Afgelopen zaterdag 25 maart genoot ik van veel Hazes klassiekers tijdens het concert “Holland zingt Hazes”. Een bijzondere belevenis met veel “bloed, zweet en tranen” en al het andere dat bij André Hazes hoort. Op weg naar huis trok ik de conclusie: “Mooi maar niemand kan tippen aan de enige echte Hazes”.

Uiteraard kwam ook de klassieker “Voor mij geen slingers aan de wand” langs. En evenals bij André gingen bij mij, in een nostalgische bui, “mijn gedachten ergens heen”. Ik bedacht dat ik op 1 april dit jaar 40 jaar onafgebroken aan het werk ben. Een moment om even bij stil te staan.

Broekie

1 April 1977 begon ik als jong broekie bij het Consulentschap voor de Rundveehouderij in Utrecht. In het westen van deze provincie in de plaatsen Harmelen, Kamerik en Kockengen adviseerde ik melkveehouders over hun bedrijfsontwikkeling. In die tijd was er de omvorming gaande van de traditionele grupstal naar de ligboxenstal. De melkveehouders hadden hierover veel vragen waar ik hen zo goed mogelijk bij probeerde te helpen. Terugkijkend kan ik vaststellen dat ik daar veel geleerd heb.

Vanaf 1 juli 1979 werkte ik gedurende 25 jaar bij de landbouworganisatie in Oost Nederland. Eerst nog de Overijsselsche Landbouw Maatschappij (OLM) in Zwolle en uiteindelijk na diverse fusies bij de GLTO in Deventer. Een mooie en intensieve tijd van adviseren, belangen behartigen, fuseren, managen en lobbyen in het belang van de agrarische wereld.

Mooi

In 2004 stapte ik over naar AOC De Groene Welle in Zwolle. Het groene onderwijs was en is een interessante en boeiende wereld met veel uitdagingen voor studenten en docenten. Mooi om daaraan een bijdrage te mogen leveren.

En  vanaf 1 juni 2010 ben ik natuurlijk burgemeester in onze mooie gemeente. Hoe ik dat doe en hoe leuk ik dit vind, kunt u dagelijks volgen.

De verschillende werkgevers en de diverse banen maken samen de 40 jaar vol. Het was niet altijd gemakkelijk maar ik kijk er met plezier en voldoening op terug. En het is nog niet klaar, ik ga gewoon door dus …“voor mij geen slingers aan de wand”.

Henk Robben
Burgemeester

Reacties (1)

Door Lies Schotman, 31 03 2017 om 12:50
er hangen voor jou dan nog geen slingers aan de wand het is een mooie en tevreden terugblik op 40 arbeidzame jaren En inderdaad niemand kan tippen aan de enige echte Hazes. of het moet Anouk zijn....

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u k a d u m e l u p i m u q a
Voer de letters in die onder de cijfers 10 en 15 staan. (verplicht)