Column wethouder Dianne Span: Lente

Het is lente! Als je naar buiten kijkt, zie je de eerste tekenen van de lente.

De bloesems komen aan de bomen, de krokussen en narcissen ontspruiten weer en de zonnestralen voelen warmer aan. De dagen worden weer langer. We hebben weer zin om naar buiten te gaan, activiteiten te ondernemen. Alleen of samen.

Samen

Samen. Het sleutelwoord van de moderne participatiesamenleving. Inwoners, organisaties, ondernemers, onderwijs, verenigingen, stichtingen en de gemeente slaan samen de handen ineen om de zaken op te pakken waar de samenleving om vraagt. We zien al mooie initiatieven die zijn ontstaan. En er ontspruiten nog steeds initiatieven. Het is lente wat betreft de participatiesamenleving. We zien het tot bloei komen en daarvan kunnen we genieten.

Maar om het verder te laten groeien, de participatiesamenleving vorm te geven, moet dit wel ondersteund worden. Net zoals we de plantjes water moeten geven, het onkruid moeten wieden om ze verder te laten groeien. Dat moet ook gebeuren in de participatiesamenleving. Elkaar vasthouden en helpen om verder te komen. En dan kan het wel eens mis gaan. Per ongeluk wordt een plantje gewied of kapot getrapt. Zo kan ook een initiatief sneuvelen of niet goed uitpakken. Maar daar leren we van. Niks doen is niet goed. Al doende leert men.

Aan de slag

Lente, dat is het ook voor de nieuwe raadsleden. Mooi om te zien dat 19 nieuwe raadsleden met de participatiesamenleving aan de slag willen. Dat zij hun tijd en energie onder andere hierin willen steken. Zij staan aan het begin van een nieuwe periode. Ze zijn geïnstalleerd en kunnen nu aan de slag gaan. En dat kunnen en willen ze niet alleen. Ook voor een raadslid geldt om dit samen te doen. Samen met u als inwoner, of als organisatie, ondernemer, vereniging, noem maar op.

Lente, we staan aan het begin. Laten we elkaar helpen, in ieder opzicht, zodat het een mooie zomer wordt voor de participatiesamenleving, voor de raadsleden.   

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u c i t i z i z a k i c e x e
Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 9 staan. (verplicht)