Column wethouder Lansink: De wind in de zeilen

De woningbouw in onze mooie gemeente vordert gestaag. Op diverse plekken wordt volop gebouwd. Zuidbroek, Berghorst, Kleen Esch, om zo maar een paar fijne plekken te noemen.

Waarom is het eigenlijk belangrijk dat er in Wierden gebouwd wordt? Gaat dit de komende jaren zo door?

We weten dat tijdens de crisisjaren minder woningen zijn opgeleverd. De vraag was ingezakt. Dit had te maken met financiële (on)mogelijkheden van bestaande en nieuwe inwoners. Het consumentenvertrouwen zag er niet goed uit. Die tijd ligt achter ons. Wat een verschil… In maart meldt het CBS: ‘De stemming onder consumenten is opnieuw iets positiever. Het consumentenvertrouwen stijgt naar de hoogste waarde sinds juli 2007’.

Crisisjaren

Tijdens de crisisjaren kwamen de gemeenten in de problemen. Zij waren voorbereid op groei, maar zowel de productie van woningen als de vestiging van nieuwe bedrijven bleven ver achter bij de verwachtingen. De gemeente dreigde te blijven zitten met onverkoopbare grond.

Gelukkig draait de economische motor van Nederland weer volop. Het vertrouwen is terug, de consument heeft er zin in! Groei is essentieel voor Wierden. Het is een van de pijlers onder een compleet en zelfstandig Wierden. Het huishoudboekje van Wierden komt op orde. De komende jaren werken we de laatste resten van de opgelopen achterstanden weg en kunnen we weer vooruit kijken.

Leefbaar

Dit huishoudboekje heeft trouwens meer op de boodschappenlijst staan dan de verkoop van woningen. De zorg voor onze inwoners maakt nu een groot deel van ons budget uit. Die zorg kunnen we bieden dankzij alle vrijwilligers en mantelzorgers. Samen met de professionals zorgen zij er voor dat Wierden niet alleen bewoonbaar is, maar ook leefbaar. Dank daarvoor!

Er zal vast wel weer een periode komen dat het minder gaat, maar voorlopig heeft ook Wierden weer de wind in de zeilen. Gelukkig maar!

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u g u h o x u c i h o v o c e
Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 13 staan. (verplicht)