Column wethouder Lansink: Eigen straat is goud waard

Dit item is verlopen op 01-09-2018.
Foto van wethouder Lansink

Zoals u wellicht weet zijn we onlangs gestart met de website Wierden ik praat mee. Via deze website stellen we u regelmatig vragen over allerlei verschillende onderwerpen.

Dat kan gaan over wegen, straten en pleinen, maar ook over zorg of toerisme. In juli en augustus deden 169 mensen mee aan een onderzoek over uw beleving van hun eigen woonomgeving. Dan gaat het over uw eigen straat, het openbaar groen in uw buurt en onze dorpscentra. In deze column wil ik ingaan op de  vraag ‘wat vindt u  van uw eigen straat’?

Tevreden en minder tevreden

Uit dit onderzoek blijkt dat de waardering van de eigen straat goed is, maar niet uitgesproken goed. In Wierden en Enter is de meerderheid tevreden over de eigen straat en haar omgeving, een kwart van de inwoners is minder tevreden. Het ‘groen’ in de eigen omgeving wordt het meest genoemd als element dat zorgt voor positieve beleving van de eigen straat.

Daarentegen wordt onderhoud van gemeentelijk groen en van de straten het vaakst genoemd als negatief punt in de beleving van de eigen straat. Een ruime meerderheid geeft aan dat dit beter kan. Met name de staat van wegdek en bestrating wordt vaak genoemd als verbeterpunt.

Mooi startpunt

Gaan we dan samenwerken bij het opgeruimd houden van de eigen straat? Inwoners vinden dat de gemeente verantwoordelijk is en moet blijven voor het schoon en netjes houden van de eigen straat. Wel is er bereidheid om te praten over  samenwerking bij het schoon en netjes houden van de eigen straat. Dit laatste is een mooi startpunt voor meer samenwerking tussen inwoners en gemeente!

In de volgende column meer over uw beleving van het centrum, tot dan!

Reacties (0)