Column wethouder Lansink: Er zit muziek in!

Dit item is verlopen op 09-03-2018.
Foto van wethouder Lansink

Dat muziek een belangrijk ingrediënt van ons leven kan zijn hoef ik eigenlijk niet eens naar voren te brengen. Er zijn bovendien aanwijzingen dat de invloed van muziek en ritme heel wat verder gaat dan het puur aangename!

Het is niet voor niets dat het gebruik van muziekinstrumenten al ver in onze (pre) historie teruggaat.  Er zijn bewerkte botjes gevonden, waar mensen meer dan 40.000 jaar geleden al muziek mee maakten. Daarmee is de fluit een van de oudste muziekinstrumenten.

Muziek op school

Ook in onze gemeente zit muziek. Op onze scholen is muziek een vast onderdeel van het lesprogramma. Vaak in de gewone lessen, maar soms ook op een bijzondere manier. Zoals bijvoorbeeld op 29 maart. Dan krijgen de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool “De Talenter” muzieklessen van de muziekvereniging Enter, onder begeleiding van twee professionele muzikanten. De moeite waard om dit eens te gaan bekijken!

Jubileum Harmonie Sint-Jan

In Wierden wordt dit jaar een muzikaal feestje gevierd door de orkesten van de Harmonie Sint-Jan. De Harmonie bestaat  namelijk 90 jaar. Sinds mijn aantreden als wethouder, nu precies een jaar geleden, heb ik al menig keer de orkesten van de Harmonie Sint-Jan aan de slag gezien. Of eigenlijk: gehoord. En ik heb er elke keer weer van genoten.

Heeft u wel eens een concert van één van onze verenigingen bezocht? Of zou u zelf willen spelen in een orkest? De muziekverenigingen zien u graag komen!

Geniet van de muziek!

Reacties (0)